Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

7 nejdivnějších kosmetických procedur, které ale fungují!

  • Byly byste ochotné podstoupit tyto zvláštní kosmetické procedury?
    1. července 2014 | 06:00

    Jedno staré přísloví říká, že pro krásu se musí trpět. A nebyli by to lidé, kdyby ve své touze za věčným mládím nevymysleli kromě procedur, které jsou v podstatě tradiční také ty, které jsou přinejměnším zvláštní. Ať už tím, jak se aplikují, nebo složením. Podívejte se na 10 nejzvláštnějších kosmetických procedur, které skutečně fungují.

  • Omlazení vlastní krví

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Trend v oblasti estetické chirurgie, který si oblíbila například Kim Kardashian nebo Alice Bendová, spočívá ve vpichování vlastní krve do obličeje za jednoduchým účelem - zpomalit tvorbu vrásek.

     

    Na rozdíl od botoxu, který vrásky pouze potlačí, dokáže naše krevní plazma odstartovat přirozenou regeneraci kožních buněk a zvýšenou produkci kolagenu. Také se nejedná o syntetickou látku, která by mohla vyvolat nežádoucí účinky. Výsledky jsou prý dlouhodobé a téměř okamžitě viditelné. Přesto ale procedura vypadá jako vystřižená z upírského hororu.

  • Slavičí maska

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Chcete mít zářivou a porcelánovou pleť bez jediné chyby? Vyzkoušejte proceduru, kterou si oblíbily japonské Gejši už před sto lety. Nesmí vám ale vadit, že si na obličej budete natírat poněkud netradiční ingredienci - ptačí trus.

     

    Exkrementy slavíka se v Japonsku používaly už v 7. století našeho letopočtu, původně ovšem k čištění oblečení. Po roce 1900 se však smíchání vysušeného slavičího trusu s vodou a nanesení na obličej ukázalo jako skvělá léčba na akné a problémy pleti. V dnešní době za tuto kůru zaplatíte zhruba 4 tisíce korun a dopustit na ni nedá například Victoria Beckham.

  • Ovčí placenta proti vráskám

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Victoria Beckham je ostatně ochotná vyzkoušet téměř cokoliv, aby udržela svoji pleť krásnou a bez vrásek. Další z bizarních procedur, které postoupila, je omlazení pleti pomocí ovčí placenty.

     

    Respektive z ovčí placenty extrahovaných buněk, které jsou velmi bohaté na proteiny a dokážou pleť hloubkově hydratovat. Odměnou vám prý bude dokonale svěží a zdravá pleť bez vrásek.

  • Rybí pedikúra

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Také občas při pochůzkách městem zahlédnete ve výloze lidi s nohama v akváriu, kteří se nechají "okusovat" malými rybičkami? Tito pracanti se živí odumřelými kožními buňkami, které vám z chodidel doslova sežerou a zanechají pouze zdravou a pevnou pokožku.

     

    Procedura je údajně velmi hygienická a riziko infekce zanedbatelné. Pokud vám tedy nevadí pocit, že vás odzobává ryba živící se odumřelou kůží, směle do toho!

  • Thajské políčky

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Účinná, pořádně bizarní a pravděpodobně i poněkud bolestivá, taková je kosmetická procedura, jejímž hlavním principem je nechat se bít. Speciální thajská masáž, jejíž hlavní součástí je nechat si dát od masérky pořádných pár facek, údajně rozpumpuje krev ve vašem obličeji a pleť tak bude mnohem zdravější a zářivější. Co říkáte, byli byste ochotni zaplatit za to, aby vás někdo "proliskal"?
  • Krémy se šnečím slizem

    Byly byste ochotné podstoupit tyto zvláštní kosmetické procedury?
    Autor: profimedia.cz
    Kosmetiku s extraktem z hlemýždího sekretu si oblíbila také hollywoodská kráska Katie Holmes. O co se jedná? V pečující kosmetice se čištěný šnečí sliz začal využívat díky svému vysokému obsahu polymerů, které se při schnutí smršťují a jsou tak skvělým pomocníkem k vypínání pleti a boji proti vráskám.

     

    Extrakt z hlemýžďů má ale navíc ještě vlastnost vysoké míry hydratace, regenerace a podpory tvorby kolagenu a elastinu. Báječně tak redukuje jizvy po vážnějších akné. Navíc je jeho lehká gelová struktura vhodná pro osoby s mastnou a problematickou pletí. Nezdá se vám šnečí sliz jako vhodná látka pro váš obličej? Možná vás přesvědčí, že jeho velkou fanynkou je krásná herečka Katie Holmes.

  • Ohnivá kúra

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Procedura s poměrně romantickým názvem "Huo liao" má takový průběh, ze kterého nám v redakci naskakuje husí kůže. Vyškolená "kosmetička" vám při ní totiž obličej přikryje ručníkem napuštěným v alkoholu a poté jej zapálí!


    Podle čínských mistrů v oboru mají plameny na pleť mimořádné regenerační a omlazující účinky. Metoda je prý bezpečný, protože plameny jsou od obličeje poměrně daleko a celá procedura trvá pouhých pár sekund. I to je ale o mnoho sekund víc, než bychom byly ochotné podstoupit.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.