Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Večerní ošetření pleti: Jak se vyspat do krásy?

10. června 2014 | 06:00

Když spíte, odpočívá i vaše pleť. Během noci vaše je pokožka schopná přijmout intenzivní péči, jen jí musíte připravit ty správné podmínky. Neodlíčit se je hřích! A tak, abyste byly ráno krásnější večera, musíte své pleti vyjít vstříc. Poctivou večerní péči, ráno jako když najdete.

Vsaďte na kvalitní pomocníky. Při večerní péči se spolehněte na kvalitní přípravky i pomůcky.

Pořiďte si přípravky bez alkoholu

Vybírejte neagresivní čisticí přípravky, které neobsahují alkohol a nebudou vaši pleť dráždit.

Odličovače vybírejte podle typu pleti

Kupujte pouze takové odličovače, které odpovídají typu vaší pleti (na suchou pleť přípravky pro suchou nebo citlivou pleť, na mastnou pleť ty, které jsou určené výhradně pro ni).

Jeden odličovač nestačí

Rozlišujte i druhy odličovačů. Nepoužívejte jeden typ na celý obličej, ale kupte si odličovač na pleť a taky odličovač na oči. Oči jsou zvlášť citlivé, a proto potřebují speciální péči. Pro první fázi čištění obličeje potřebujete čisticí mléko, na dočištění pak použijte pleťovou vodu.

Nezapomeňte na tonikum

Podle svého věku a typu pleti si vyberte tonikum, přijde na řadu po nanesení krému. Zklidní a sjednotí pleť.

Taky výživné krémy mějte dva

Noční krémy se od denních liší texturou s vyšším obsahem účinných látek pro intenzivní noční péči. I výživné noční krémy byste měla používat dva – pleťový a oční a nejlépe od jedné firmy. Přípravky se totiž vzájemně doplňují a vytvoří komplexní „balíček“ péče.

Pozor na tampóny

Pohlídejte si i odličovací tampónky. Měly by být dostatečně měkké, nesmí vás dřít, a při odličování nesmí pouštět chloupky a rozpadat se.

Jak správně postupovat? Začněte s očima

Na očích máte největší množství líčidla a jejich správné odlíčení je obzvlášť důležité. Zbylá řasenka a stíny by totiž mohly způsobit štípání očí nebo dokonce záněty spojivek.

Namočené tampony lehce přiložte na víčka a velmi jemným tlakem od vnitřního koutku k vnějšímu setřete stíny a tužku. Řasenku odstraňujte zásadně od kořínku ke konečku řasy, tedy po směru růstu.

Jakmile budete mít důkladně vyčištěné oči, vyměňte oční odličovač za pleťový a pokračujte s čištěním čela, od něj postupujte přes nos na tváře a bradu. Při čištění používejte lehké krouživé pohyby a vyměňujte vatové tampónky, dokud nebudou zcela čisté.

Po odlíčení obličeje se věnujte rtům, i na nich se usazují nečistoty. Rty odličujte a čistěte krouživými tahy po celé jejich ploše. Vyčistit důkladně i krk a dekolt je nutné, protože tady je kůže velice jemná a rychle stárne.

Po důkladném odlíčení a vyčištění použijte tonikum, které stáhne póry a zklidní pleť. Nakonec naneste na obličej i dekolt výživný noční krém a očím dopřejte speciální, oční. Ošetření pokožky okolí očí můžete doplnit jemnou masáží.

Autor: zum