Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Celý víkend na slunci: Co teď s pokožkou?

  • 9. června 2014 | 15:50

    O víkendu začalo pořádné léto a zdá se, že minimálně do poloviny týdne si ho ještě užijeme dosytosti. Přílišné slunění, navíc bez ochranného filtru, pleti vždy škodí. Nejen že pod UV paprsky stárne rychleji, ale zvyšuje se také riziko vzniku rakoviny kůže. Přinásíme vám 5 SOS tipů, jak se postarat nejen o spálenou pokožku, ale i o první opálení.

     

  • Mějte ochranu vždy po ruce

    Bioderma Photoderm Bronz transparentní olej SPF 30, 499 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    V první řadě si do kabelky přibalte opalovací krém nebo sprej, abyste na něj už nikdy nemohla zapomenout. V drogeriích i lékárnách najdete spoustu produktů v malém cestovním balení, které vám zaberou opravdu jen minimum místa v kabelce a přitom je budete mít vždy po ruce v případě potřeby.

     

    Náš tip: Vyzkoušejte naprostou novinku - transparentní suchý opalovací olej Photoderm Bronz z laboratoří Bioderma. Je voděodolný, snadno se nanáší a navíc stimuluje a prodlužuje opálení pokožky.

  • Reagujte okamžitě

    Nivea Mléko po opalování do sprchy s výtežkem z okurky, 185 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Pokud je po slunění vaše pokožka červená, nebo dokonce spálená, s péčí neotálejte! Pořiďte si poopalovací přípravek, ideálně s obsahem zklidňujících výtažků z aloe vera, okurky nebo zeleného čaje. Ten by měl vaši pleť okamžitě zklidnit, zbavit ji zarudnutí a zabránit následnému loupání kůže.

     

    Proti nepříjemné horkosti a citlivosti spálené pokožky vám pomůže vlažná koupel, do které se naložíte zhruba na 15-20 minut, případně studené obklady. Posledním důležitým krokem je pak pít hodně vody!

     

    Náš tip: Vyzkoušejte nové osvěžující mléko po opalování do sprchy od Nivea, které obsahuje výtažky ze salátové okurky. Je to ten nejsnadnější způsob, jak osvěžit, zklidnit a hydratovat vaši kůži po opalování.

  • Hydratujte, hydratujte, hydratujte

    Dermacol Sprchový gel po opalování s betakarotenem a vlašškým olejem, 69 Kč, koupíte na www.dermacol.cz
    Autor: Archiv firem
    I v případě, že jste se na sluníčku nespálila, je nutné pokožku "zavodnit". A to nejen na povrchu, ale také zevnitř. Ideální kůrou po slunění je proto pojídat velké množství vodního melounu a pít čistou, studenou vodu s plátky salátové okurky. V kombinaci s poopalovacím přípravkem pak máte zaručenou hydratovanou, pružnou pokožku a krásné opálení.

     

    Okurky jsou také skvělou první pomocí pro sluneční spálení. Nastrouhané okurky nebo brambory si naneste na postižená místa a nechte je vytáhnout z nich horkost a celkově je zklidnit a hydratovat.

    Náš tip: Vyzkoušejte sprchový gel po opalování Dermacol, který obsahuje olej z vlašských ořechů a beta karoten, takže poskytuje pokožce dokonalou péči a udrží déle vaše opálení. Navíc přímo božsky voní po pomerančích v čokoládě.

  • Nechejte to na přírodě

    Diet Esthetic Regenerační gel po opalování, 179 Kč, koupíte na www.krasa.cz
    Autor: archiv firem
    Většinu opravdu účinných a přitom levných poopalovacích pomocníků nenaleznete nikde jinde, než v přírodě. Skvělým zklidňujícím přípravkem je gel z aloe vera, který pokožku navíc příjemně ochladí.

     

    Pokud si ho nechcete kupovat, pořiďte si domů přímo tuto zázračnou rostlinku. Pak stačí jen uříznout jeden stonek a nechat z něj vytíct šťávu, kterou si rozetřete na postižená místa.

     

    Náš tip: Vyzkoušejte zklidňující aloe vera gel od Diet Esthetic, který poskytne pokožce okamžitou úlevu, chladivý efekt a redukci zarudnutí.

  • Nechejte pokožku být

    SpaRitual Luxusní tělové sérum, 1699 Kč, koupíte na www.sparitual.eu
    Autor: archiv firem
    Jednou z největších chyb, kterou můžete své podrážděné kůži udělat, je snažit se ji odumřelých a spálených vrstev zbavit mechanicky. Zapomeňte na všechny peelingy a scruby a to i na ty nejjemnější!

     

    Nechte svoji kůži volně dýchat a pokud jí nějak chcete pomoci, pouze ji ochlazujte. V ideálním případě se vyhněte také saunování, depilaci a také holení. Alespoň na chvíli.

    Náš tip: Vyzkoušejte Luxusní tělové sérum SpaRitual, v jehož složení najdete jen přírodní ingredience vhodné pro vegany. Zpomaluje proces stárnutí pokožky, zpevňuje ji a pomáhá chránit proti škodlivým vnějším vlivům. Napravuje tak nepříjemné důsledky nadměrného slunění.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.

Božské tělo