Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jak si vybrat brýle: Myslete na 4 základní pravidla

Video se připravuje ...
Jak si správně vybrat brýle nám poradili v Žilka optik studiu
VIDEO: redakce
28. března 2014 | 06:00

Nosit brýle už dávno není ostuda, ale naopak, i ti, kteří je nepotřebují, si je pořizují. Brýle se zkrátka staly módním doplňkem, který se hodí do práce, do společnosti i na volný čas. Jak si ale ty správné trendy obroučky vybrat? Podívejte se na naše video, ve kterém vám poradí profesionálové z Žilka Optik Studia.

Pamatuji se, jak jsem v pubertě celý víkend brečela jen proto, že jsem musela začít nosit brýle. Tehdy jsem si vybrala jedny z těch tzv. nenápadných a stejně jsem si je při každé příležitosti sundávala a raději chodila téměř poslepu. Dnes je tomu ale jinak, brýle jsou módním doplňkem a čím nápadnější a kreativnější jsou, tím lépe.

Brýle
Autor: archiv Žilka optik studio
Jak si vybrat ty správné brýle

Výběr brýlí byste neměli podcenit, protože se stanou ústředním bodem vašeho obličeje a dost často i kreativním prvkem vašeho stylingu. Věnujte mu dostatek času, projděte si několik optik a srovnávejte jejich sortiment, který vám mohou nabídnout. Hlavním kritériem pro výběr by neměla být ani cena obrouček. Jen málokdo si může dovolit obroučky za desetitisíce, ale věřte, že ty za pár stovek vás brzy zklamou svou kvalitou materiálu i designem. Lepší je si trošku připlatit a vybrat si to, co vám opravdu sedne a bude dotvářet váš styl i několik let.

Brýle
Autor: archiv Žilka optik studio
Na otázku „Jak si tedy vybrat ty správné brýle?“ nám odpověděl brýlový stylista Martin Dudek z Žilka Optik Studia. „Základem pro výběr brýlí je jejich vhodná velikost pro váš obličej. Dále je to vhodný tvar k proporcím vašeho obličeje, dalším kritériem je materiál. Ten nesmí váš obličej přebíjet, ale zároveň musí dávat brýlím výraz. Posledním kritériem je pak barevné sladění s vaším šatníkem. Pak teprve můžete hledat emotivní hodnotu brýlí, která vás bude vhodně prezentovat a stane se součástí vaší osobnosti. Hlavní je, aby došlo k jisté harmonii mezi vámi a vašimi brýlemi.“