Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tajemství Catherine Deneuve: Ženskost a nenucená elegance

11. dubna 2014 | 12:00

Francouzská herečka Catherine Deneuve rozhodně nepatří do starého železa a i ve svých sedmdesáti letechje stále opravdovou ikonou krásy. Dokazuje to také fakt, že se stala jednou z tváří módního domu Louis Vuitton pro jaro/léto 2014. Jaké je ale její tajemství celoživotní krásy a půvabu?

Legendární herečka, která debutovala v roce 1956 si i ve svých 70ti letech zachovává eleganci, grácii a šarm, který by jí v dnešní době mohly závidět ženy o několik desetiletí mladší. Známe 5 jejích tajemství, díky kterým vypadá pořád skvěle.

1. Tajemství pánského obleku

Už dávno předtím, než se v pánském obleku objevila na udílení Britských filmových cen herečka Angelina Jolie a rozpoutala tím celosvětové šílenství, byla to právě francouzská herečka Catherine Deneuve, kdo si pánský styl oblíbil. Moc dobře věděla, že její dívčí půvab a andělské blond lokny se strohým pánským stylem krásně korespondují. A tomuto oblečení zůstala věrná dodnes.

2. V kůži leoparda

Jako kontrast k jednoduchosti obleků, působí v šatníku této dámy luxusní ženský prvek v podobě leopardího vzoru. Ať už se jedná o kožešinu, šátek nebo kabelku, tento vzor provází herečku od počátku kariéry dodnes.

Catherine Deneuve 2014
Autor: Profimedia.cz
3. Tlumené barvy

Catherine Deneuve sází na tlumené barvy, černou, bílou, béžovou nebo šedou a sem tam je okoření rudými akcenty. Jak sama říká, méně je někdy více a má svatou pravdu.

4. Výrazný oční make-up

Francouzská herečka patří mezi ženy, které kladou důraz na oči a jejich magičnost. A právě to je důvod, proč si dává záležet na jejich výrazném líčení. Oční stíny v chladivých odstínech, tmavá linka nad linií řas a výrazné líčení maskarou dodávající pohledu hloubku, to je tajemství šaramantní Catherine.

Catherine Deneuve se stala jednou z tváří módního domu Louis Vuitton s/s 2014
Autor: Louis Vuitton
5. Měkké lokny

Tahle dáma nikdy nepodlehla „trendu“ natužených drdolů dosahující velikosti účesu Marge Simpsonové, jako její vrstevnice a to je dobře. Paní Catherine sází na měkké vlny, na oko nedbale sepnuté vlasy a jemné pramínky hravě spadající do obličeje. I se sedmi křížky na krku tak působí svěže, nenuceně a zachovává si mladistvé kouzlo.