Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

4 tipy, jak si vybrat vhodný oční krém!

28. února 2014 | 14:00

Krásné oči vykouzlíme nejenom pomocí dekorativní kosmetiky, ale také pravidelnou péči o pokožku v okolí očí. Vyberte si ten správný krém, který zabrání tvorbě vrásek, tmavých kruhů a otoků, které by vás mohly dělat starší.

Kůže kolem očí je výrazně tenčí a více pórovitá než na zbytku těla. Také ji velmi namáháme, aniž bychom si to uvědomovaly, a proto se v této oblasti většinou objevují první známky stárnutí a nezdravého životního stylu.

Ideální je věnovat pokožce kolem očí každodenní péči v podobě "zázračných" krémů. Jak si ovšem vybrat ten správný?

1. První krok

Nemá cenu si oční krém vybírat podle typu vaší pleti. Pokožka kolem očí je totiž výrazně odlišná než zbylá část obličeje. Jemná pleť okolo očí potřebuje důkladnou péči bez ohledu na to, jestli je vaše pokožka mastná či suchá. Při výběru krému je rozhodující problém, který chcete primárně řešit - kruhy, vrásky, rýhy, atd.

Vyživující oční krém s kyselinou hyaluronovou, Artdeco, 1080 Kč.
Autor: archiv firem

Pamatujte, že obyčejný pleťový krém není pro oční okolí vhodný. speciální oční krémy a gely mají sloužení nedráždící oči a bojující proti vráskám a únavě. Pokud chcete této oblasti věnovat opravdu maximální péči, pořiďte si denní i noční krém.

Mnoho žen se také ptá, kdy je ideální s používáním očních krémů začít. Odborníci se v tomto schodují a doporučují začít kolem 25. roku života.

Bio balzám proti vráskám, INLIGHT, 2065 Kč.
Autor: archiv firem

2. Jak na citlivé oči?

Pokud jste si vybrala krém a po nanesení vás začaly pálit oči nebo jste dokonce začala slzet, zamyslete se nejprve, jestli se vám krém nedostal do očí. Pokud ne, vysaďte krém zhruba na dva dny a poté ho velmi opatrně a v malém množství opět aplikujte. Když opět nastoupí nepříjemné pálení či slzení, krém už nikdy nepožívejte.

3. Jak krém aplikovat

Nejlepším nástrojem jsou bříška prsteníčků, ve kterých nemáte takovou sílu jako v ostatních prstech. Krém aplikujte jemnými poklepy nebo krouživými pohyby vždy od vnějšího koutku oka směrem k vnitřnímu.

Intenzivní liftingový krém na oči i rty, Dermacol, 269 Kč.
Autor: archiv firem

V případě, že se krém velmi rychle vpije, můžete postupně při každé aplikaci přidávat množství, odkud nebude pokožka kolem očí opravdu nasycená.

4. Zaměřte se na složení

Trápí-li vás velmi citlivé a suché oční okolí, volte přípravky s obsahem kyseliny hyaluronové, která dokáže v pleti zadržet vodu a tím jí udržuje pružnou a vypnutou.

Pokud vás naopak trápí projevy únavy, vsaďte na oční krémy s peptidy, proteiny a aminokyselinami.

Jsou vaším hlavním problémem vrásky? Pak si pořiďte přípravky s obsahem retinolu a kolagenových výplní.

Pozor! Pokud trpíte na alergie, pořiďte si raději krém s co nejjednodušším složením, protože čím víc složek, tím vyšší je riziko alergické reakce.

Další oční krémy naleznete v naší fotogalerii.