Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Účesy pro každý typ obličeje: Inspirujte se u celebrit!

  • Dlouhé lokny ve stylu Katie Holmes si můžete dovolit s každým typem obličeje.
    19. února 2014 | 11:00

    Ať už jste majitelkou jakéhokoliv obličeje, ten pravý účes pro vás se vždy najde. A od koho jiného ho odkoukat, než od krásných hollywoodských hereček, za kterými stojí celé týmy osobních stylistů, vizážistů a kadeřníků. Krátký, či dlouhý, našli jsme ten pravý střih právě pro vás.

  • Kulatý obličej

    Catherine Zeta-Jones (40) patří mezi nejkrásnější hollywoodské herečky, nyní jí však hrozí rakovina
    Autor: profimedia.cz
    Chcete-li mít s kulatým tvarem obličeje dlouhé vlasy, nejvíc vám bude slušet prostý hladký účes bez ofiny, s pěšinkou uprostřed, na jaký vsází krásná Mila Kunis, nebo pěšinka přesně uprostřed, ovšem doplněná velkými vlnami, ve stylu Catherine Zeta-Jones.

    Na hladké krátké účesy si nechte raději zajít chuť. Vašemu typu obličeje totiž krátké vlasy sluší jen v asymetrických modelech, například ve stylu Miley Cyrus. Základem je držet vlasy z čela, aby se obličej opticky nezkracoval. Skvělý efekt dělá také delší patka, která kulatý tvar asymetricky rozbije. Stáhnete li si vlasy do culíku, nezapomeňte si na temeni dodat trochu objemu lehkým podčesáním.

  • Ovalný obličej

    Ema v roce 2011
    Autor: Profimedia.cz
    Majitelky kulatého obličeje mohou být, alespoň co se týče vlasů, nejštastnějšími ženami na světě. Slušet vám totiž bude úplně všechno. Žádný účes pro vás není moc krátký, moc dlouhý, moc kudrnatý nebo moc extravagantní.

    Jasným důkazem je herečka Ema Watson, která se rozhodla proměnit Hermioniny dlouhé lokny v neuvěřitelně sexy a šik krátký, hladký střih.

  • Hranatý obličej

    Angelina Jolie si potrpí na přírodní kosmetiku.
    Autor: ČTK
    Máte-li hranatý tvar obličeje, dokonale vám sednou dlouhé lokny, padající na ramena. Což je pravidlo, které moc dobře vědí a rády se jím řídí krásné herečky jako Katie Holmes nebo Angelina Jolie. Středně krátké a krátké vlasy si můžete dovolit také, ale pamatujte na patku, nebo asymetrickou ofinu, která vám zakryje čelo.

    S hranatým tvarem obličeje vám také udělá službu dostat do účesu maximum objemu. Podřiďte tomu proto svoji vlasovou kosmetiku a při foukání vlasy mírně podčešte.

  • Srdcovitý obličej

    Anna Hathaway a její klučičí účes, který musela nedobrovalně zvolit pro roli v Bídnících
    Autor: Profimedia.cz
    A stejně jako u oválného obličeje, i majitelkám obličeje ve tvaru srdce bude slušet prakticky každý účes, jaký si usmyslí. Jediné, na co byste si měla dávat pozor je, aby střih zbytečně neakcentoval výraznou špičatou bradu, která jde s tímto tvarem obličeje často ruku v ruce.

    Dovolit si můžete například "nikdy neučesaný" styl Kristen Stewart, dlouhé hladké mikádo, kterým Jennifer Aniston definovala postavu Rachel z přátel, krátký styl Halle Bery či Anne Hathaway, nebo sexy dlouhé vlasy, jako nosí Kim Kardashian a Eva Longoria.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.