Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Zamaskujte kocovinu: Stačí pár triků a nikdo nepozná, že jste pařila

13. ledna 2014 | 07:00

Pařila jste včera až do ranních hodin a teď když je čas jít do práce, potřebujete se svým vzhledem trochu pomoct. Máme pro vás pár základních pomůcek, díky kterým váš šéf nepozná, že máte kocovinu.

Starý dobrý aspirin

Spoléhali na něj už naši rodiče i dnes je aspirin tím nejlepším pomocníkem na kocovinu. Mírní otoky a bolesti hlavy . A to je první krok k tomu, abyste i po propařené noci vypadala skvěle.

Černý čaj to jistí

Opuchlé oči a váčky pod nimi spraví vylouhované pytlíčky černého čaje, které nejprve na 10 minut vložte do mrazáku. Studené sáčky si pak položte na oči a na 10 minut zkuste relaxovat.

Doplňte tekutiny

Alkohol dehydratuje nejen organismus, ale také pokožku. Proto je důležité, abyste hned po ránu vypila dostatečné množství čisté nebo minerální vody a stejně tak za pomoci hydratačního krému doplňte tekutiny vaší pokožce.

Líčení očí
Autor: Shutterstock.com
Skrývejte nedostatky

K zakrytí kruhů pod očima po probdělé noci, budete potřebovat žlutý tekutý korektor. Díky němu potlačíte tmavou barvu pokožky pod očima a získáte svěží vzhled. Tekutý korektor je vhodnější než tuhý, nezatěžuje tolik pokožku a netvoří na ní vrstvu líčidla. Korektor do pokožky jemně vklepejte a teprve potom použijte make-up.

Rozjasňujte

Po nanesení make-upu použijte pod oči a pod obočí, do středu čela a na nasoretní rýhy i bradu, rozjasnovač, který jemně vklepejte do pokožky. Díky tomu prozáříte pokožku a odražené světlo doslova vyzmizíkuje stopy po probdělé noci.Na lícní kosti pak použijte růžovou tvářenku.

Potlačte červenou

Aby vaše oči nevypadaly jako ty, které má angorský králík, budete potřebovat bílou nebo tělovou oční linku. Naličte jí na horním víčku těsně u řas i na spodním víčku na „červené“ hraně víčka na řasami. Díky tomu potlačíte červené žilky v očích a vy nebudete vypadat tak unaveně.

Pervektně nalíčené rudé rty vypadají svůdně a k nakousnutí
Autor: Shutterstock.com
Odpoutejte pozornost

Unavené oči a vzhled můžete potlačit správným líčením, aby jste ale vypadala opravdu dokonale, ještě připoutejte pozornost okolí na rty, které rozhodně unaveně nevypadají. Použijte rtěnku v růžových a červených odstínech, které mají modré podtóny neutralizující nažloutlou barvu pokožky.