Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

S vůní hvězd: Tyhle celebrity vydělávají miliony díky svým parfémům

  • 11. července 2013 | 06:00

    Prachobyčejný smrtelník si o svém parfému může nechat leda tak zdát. Ne ale slavné tváře. Ty totiž zjistily, že jim nestačí jen příjem z toho, co dělají. A tak začali podnikat i v oblasti kosmetiky.

  • MADONNA

    Madonna, Truth or Dare, Seženete od 890 Kč
    Autor: Archiv firem
    Chcete vonět jako Madonna? Není problém. Stačí si koupit její vůni Truth or Dare (v překladu hra na pravdu). Sama Madonna o svém parfému prohlásila: “Vždy jsem byla posedlá vůněmi a po celá léta jsme chtěla vytvořit parfém, který by vystihoval moji osobnost a s nímž by se zároveň ztotožnili i ostatní lidé."

    Jak voní?

    Hlavu parfému tvoří gardénie, tuberóza a neroli. Srdce je tvořeno jasmínem, bezoinem a listy bílých lilií. Základ parfému překvapí neotřelou vůní vanilky, jantarem a  extravagantním pižmem.

  • MARC JACOBS

    Marc Jacobs, Bang, Seženete od 990 Kč
    Autor: Archiv firem
    Slavný módní návrhář, homosexuál a umělec Marc Jacobs se vymýšlením vlastně živí. A tak nikoho nepřekvapilo, když v roce 2010 na trh konečně uvedl i parfém pro muže (předtím myslel výhradně na ženy).

    Jak voní?

    Příjemně vás překvapí tóny růžového, černého a bílého pepře. Srdce se skládá ze vzácných dřevin. V závěru vás dostanou nasládlé esence pryskyřice, pačuli a bílého mechu.

  • JENNIFER LOPEZ

    Jennifer Lopez, Live luxe, Seženete od 850 Kč
    Autor: Archiv firem
    Sexy zpěvačka nejprve uvedla na trh Glow by JLo, a slavila obrovský úspěch. Nám se ale více zamlouvá parfémovaná voda Live Luxe, která absolutně vystihuje zpěvaččinu vášeň k tanci. Čím nás dostala?

    Jak voní?

    Milujeme květinové vůně! Hlavu Live Luxe tvoří hruška, broskev, meloun, citrusy. Srdce překvapilo příjemnými fréziemi a jablky. Na závěr vás omámí vanilka a santalové dřevo.

  • LADY GAGA

    Lady Gaga, Fame, Seženete od 250 Kč
    Autor: Archiv firem
    Kontroverzní zpěvačka se taky dočkala. Na trh uvedla parfém Fame. Už podle flakonu je poznat, že to bude pěkná síla! A taky že to tak je. Parfém je v průhledné dóze a ano. Je černý!

    Jak voní?

    Zpočátku ucítíte  vzácný šafrán, jehož exotické aroma se mísí s orchidejí a kadidlem. Později je možno cítit sladké tóny medu ve spojení s meruňkou, balladonou a jasmínem. Hodí se spíše do chladnějšího počasí.

  • HEIDI KLUM

    Heidi Klum, Surprise, Seženete od 380 Kč
    Autor: Archiv firem
    Ani bývalá modelka a andílek firmy Victoria´s Secret není ve světě dekorativní kosmetiky a parfémů žádným nováčkem. Navrhuje oblečení, je tváří světové kosmetické značky, ale tento rok přišla s parfémem Surprise. Odhalte velké tajemství, které si pro vás tato něžná blondýnka připravila.

    Jak voní?

    Výbuch svěžesti zařídila mandarinka a růžový pepř. Ultra ženské květinové srdce vás uvítá směsicí růže a magnólie. Základ parfému se skládá ze santalového dřeva, které zanechá zapamatovatelnou stopu.

  • HALLE BERRY

    Halle Berry, Reveal, Seženete od 380 Kč
    Autor: Archiv firem
    Exotická herečka známá svým šmrncovním krátkým sestřihem. Její parfém je jako osobnost. Temperamentní, výjimečný a přitažlivý. Pokud vám chybí sebevědomí a ráda byste vystavila na odiv svou ženskost a krásu, pak volte Reveal.

    Jak voní?

    Dřevěné tóny parfému vzápětí přebije sladká vůně melounu, broskve a červeného rybízu. Ovocně-květinový koktejl zklidňuje skladba dřevin a vzácných složek z celého světa. Kašmírové dřevo dodává ovoci sametový závěr, který pohladí vaše smysly.

  • DAVID BECKHAM

    David Beckham, Homme, Seženete od 790 Kč
    Autor: Archiv firem
    Sexsymbol, fotbalová hvězda, ale zároveň i milující otec se ve světě módy a kosmetiky pohybuje několik let. Očekáváte něco obyčejného? Zapomeňte. Charisma ani sexuální náboj jeho parfému rozhodně nechybí.

    Jak voní?

    V ikonickém flakonu naleznete štiplavý zázvor, sečuánský pepř a citrusy. Mužnost se rozvíjí v srdci parfému, kde ucítíte kůži, kašmír a aromatický rozmarýn. Ženy svede základ parfému, a to pačuli a mahagonové dřevo.

Autor: Eva Dvořáková
Klíčová slova:  parfém, celebrity, vůně, krása
Diskuse ke článku
.