Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Levně a rychle: Domácí pedikúra na poslední chvíli!

20. prosince 2012 | 13:10

Lítáte už v šíleném kolotoči, protože do Vánoc zbývají jen tři dny? Nestíháte si dojít ke kadeřníkovi nebo na pedikúru? S tím druhým vám poradíme. Zvládnete to i sami a aspoň ušetříte.

Nemáte ještě napečeno, vygruntováno, doma ještě není ani kapr a stromeček? Tak to tu salonní pedikúru asi vážně nestihnete. Udělat si nohy doma a možná ještě lépe, ale není zase až takový problém. Jen si musíte najít alespoň půlhodinku času.

Jak na to

1. Nejdřív si chodidla domácí na ošetření pořádně připravte - namočte si je tak na dvacet minut do teplé lázně. Ideální je na to plastový lavór. Ten si můžete položit i k televizi a u pedikúry pak stihnete i Pyšnou princeznu. Do příjemně teplé vody přidejte pár kapek oleje a nejlépe výživný nebo hydratační sprchový gel.

Pravidelná pedikúra je nezbytná, nezapomínejte na ni ani v zimě!
Autor: profimedia.cz
2. Nechte chodidla máčet a kůži změknout, nezapomeňte ale, že voda nesmí moc vychladnout, abyste nenastydly. Když tak přilejte horkou z varné konvice.

3. Vezměte si k ruce pemzu nebo kovový pilník na zrohovatělou kůži (seženete jej v drogerii) a jemně, krouživými pohyby, se staré kůže zbavte. Nejhorší to bývá na patách a pod palci. Tam musíte občas dost zatlačit. Když máte ale nohy dobře vymáchané, jde to dobře

4. Když máte obrušování za sebou, pořádně si nohy natřete výživným nebo hydratačním krémem. Nezapomeňte ani na nehty. Pak si nohy obalte do jemného igelitového sáčku a obujte si ponožky. Nechte působit tak 10 minut. Potom si je utřete a můžete pokračovat lakováním…

NÁŠ TIP

Tvarohový zábal
Abyste měly hezké nohy, můžete na ně použít nejrůznější zábaly. Vyzkoušejte třeba tvarohový. Jak na to? Vaničku tvarohu rozmíchejte s jednou lžící olivového oleje. Směs si natřete na chodidla a nechte je zabalená v mikrotenovém sáčku tak 15 minut. Výborná je i obyčejná modrá indulona – té si na nohy dejte klidně silnou vrstvu a také nechte čtvrthodinku působit. 

Abyste měly hezké nohy, můžete na ně nejlépe na noc použít nejrůznější zábaly.
Autor: profimedia.cz

Nejlepší dobou na zábal je noc. Chodidla si hodně natřete krémem nebo příjemným voňavým olejem a chvíli je nechte jen tak volně schnout. Asi po pěti až deseti minutách si je obujte do bavlněných ponožek. Na trhu jsou k dostání i speciální noční návleky na nohy, které nijak neškrtí kotníky a nohy neohrožují křečovými žílami. Sežente je v drogeriích.

Autor: ris