Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Proměna: Z nevýrazné dívky okouzlující éterickou bytostí

22. května 2012 | 05:41

Je horko. Lámete si hlavu s tím, jak se nalíčit tak, aby se vám make-up neroztekl? Jste opálená a nevíte, jak zacházet s bronzerem? Společně s vizážistkou jsme pro vás sestavily manuál letního líčení krok za krokem!


„V horkém letním počasí můžeme své pleti dopřát odpočinek od větších nánosů líčidel a naopak využít lesku a opálení pleti. Nebojme se experimentovat v zářivých barvách.

Kristýna před proměnou
Autor: Martina Gonšenicová

Sluneční paprsky totiž pojmou velké množství barev a tudíž se můžeme barevně mnohem více odvázat než v zimních měsících.

Vyplatí se také investovat do voděodolné řasenky, případně také do dalších voděodolných líčidel, pokud chcete být dokonale upravena také u vody,“ říká Barbora Nevická, hlavní vizážistka školy líčení Surface, www.surfacemakeup.cz

Look 1 – Nude bronzing look

Look 1 – Nude bronzing look
Autor: Martina Gonšenicová

V prvním líčení jsme se zaměřili na přirozený lesk pleti a bronzový efekt celého líčení. Při použití bronzujícího pudru musíme myslet na to, kde se pleť nejvíce přirozeně opálí. Bývají to vystouplé části obličeje - čelo, nos, tváře a brada.

Tyto partie by tedy měly být opticky tmavší než zbytek obličeje.  Na pleť modelky Kristýny jsme místo klasického make-upu  použili jemný bronzingový gel a poté jsme obličej lehce dostínovaly bronzujícím pudrem a tvářenkou.

Na oči jsme použili velmi jemné zlatavé a bronzové oční stíny a pro lesklý efekt jsme využili bezbarvý lesk na rty.

Stejného efektu dosáhneme také pomocí vazelíny. Na rty byl použit pouze jemný lesk s mokrým efektem rtů. Líčení můžeme využít například do práce nebo jako jednoduché líčení k vodě.

Look 2 – Barevná variace
Autor: Martina Gonšenicová

 Look 2 – Barevná variace

U druhého líčení jsme opět využili základu v bronzujícím přípravku. Obličej tak vypadá velice svěže a zdravě. Na oči jsme použili kombinaci tyrkysových a meruňkových očních stínů. Obě tyto barvy k létu neodmyslitelně patří a celé líčení je tak hravé a veselé.

Zaměřili jsme se hlavně na důkladné prostínování horního i spodního víčka bez ostrých hran a přechodů. Na rty byla použita konturovací tužka a rtěnka v lososovém odstínu, který krásně koresponduje s barvou očních stínů.

Ideální líčení na promenádu či odpolední koktejl.

 

 Look 3 – Večerní oční linky

Třetí look jsme pojali více večerně a využili jsme nestárnoucích očních linek. Pleť jsme barevně sjednotili lehkých make-upem a poté jsme se zaměřili na prostínování lícních kostí.

Look 3 – Večerní oční linky
Autor: Martina Gonšenicová

Na tváře jsme použili jemně růžovou tvářenku, které dokonale sedí k celému looku.

Hlavní úlohu zde hrají oční linky. Celé víčko jsme nejprve prostínovaly světlým očním stínem a do očnicového oblouku jme použili o tón tmavší stín. 

Oční linku jsme vytvořili pomocí gelových očních linek, které mají velmi intenzivní barvy a vydrží po celý den i noc. U protahování oční linky je důležité držet se spodního bodu víčka. Najděte si tedy nejnižší bod spodního víčka (pod panenkou) a když tento bod spojíme s vnějším koutkem oka, získáme sklon, který potřebujeme pro krásnou oční linku. Linky by měly vždy začínat a končit ostrou špičkou.

Pro lepší zafixování můžeme celou linku ještě probarvit černým očním stínem. Na rty byla použita světle růžová rtěnka, která dovršila celý večerní look v romantickém stylu.

Podívejte se do galerie na postup, jak si nalíčit oční linky!

Poděkování:

Vlasy: Angelika Faltýnková, vlasová stylistka školy líčení Surface

Vízáž: Barbora Nevická, hlavní vizážistka Surface, www.surfacemakeup.cz

Foto: Martina Gonšenicová

Modelka: Kristýna Márová

Autor: Eva Dvořáková, Klena