Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Proměna redaktorky Lenky: Šminky a lokny jí moc sluší!

29. května 2012 | 07:02

Na Faceboku se nám přihlásila čtenářka, která moc toužila po proměně. Domluvily jsme se, stylistka napůjčovala oblečení podle její velikosti, a v den D jsme na ni všichni čekali. Nedorazila. Co teď? Naštestí tu byla Lenka.

"Leni, nepřišla nám  na proměnu čtenářka, nezvedá telefony, neodpovídá na SMSky a čeká tu na ní celý kordon lidí," volala jsem zoufale svojí kolegyni Lence. "Nepřišla? No, co se dá dělat. Kde jste? Já tam jedu. Hold budete muset proměnit mně."

A tak jsme musely zaimprovizovat. Ale i s o pět čísel větším oblečením a absolutní nepřipraveností naší "modelky" Lenky, jsme to zvládly na jedničku!

Lenku vizážistka krásně nalíčila.
Autor: Martina Gonšenicová

Očima vizážistky: U paní Lenky bylo líčení pojaté v klasickém duchu. Pleť jsme sjednotily, fluidním make-upem a krycí korektorem. Broskvová tvářenka a jemné prostínování obličeje dodalo tváři svěžest a opticky pozvedlo její kontury.

Obočí jsme zvýraznily tmavě hnědým stínem, a pro líčení očí jsme zvolily odstíny čokoládové, nugátové a béžové. Důležité jsou jemné přechody a lehce světlejší pohyblivé víčko a ztmavené víčko pevné. Vše dovršila černá linka, řasenka ay broskvový lesk na rty.

Očima stylistky: Pro Lenku jsem vybrala dva outfity. Jeden je elegantnější, druhý je spíše barevný, ležérní, volnočasový. Černo-bílá kombinace, kterou jsem volila u prvního outfitu, je velice univerzální. Abych ji oživila, doplnila jsem šaty a bolero zelenými sandálky a výrazným náhrdelníkem.

Lenku vizážistka krásně nalíčila.
Autor: Martina Gonšenicová
Outfit s košilí a džínami v tureckém střihu je laděn do aktuálních barev. Nebojte se osvěžit svůj vzhled barevnými prvky jako jsou výrazné topy a doplňky. Letos letí i nezvyklé barevné kombinace jako je modrá se zelenou nebo oranžová s růžovou.

Silnější ženy by měly vsadit na splývavé střihy, které budou kopírovat, nikoliv obepínat, jejich křivky. Pokud má žena pas, měla by ho určitě zvýraznit, aby vynikla ženská silueta.

Co měla Lenka na sobě?

Šaty F&F 449,- Kč
Bolerko F&F 269,- Kč
Náhrdelník H&M 349,- Kč
Zelené boty F&F info o ceně v obchodě
Modrá košile F&F 499,- Kč
Kalhoty Takko 999,- Kč
Šátek Charles Vögele 349,- Kč
Zelená kabelka Orsay 799,- Kč
Růžové sandály F&F 269,- Kč
Náušnice Pimkie info o ceně v obchodě

Očima vlasové stylistky: Jelikož má Lenka jemné vlasy, snažily jsme se přidat objem. Optimální účes představují lokny. Jsou vzdušné, letní a Lence sluší.  Vlasy jsme rozdělily vodorovně na dvě půlky. Žehličkou jsme natočily spodní prameny. Každý pramen jsme zafixovaly lakem na vlasy. Lokny jsme točily směrem od obličeje ven. Na temeni jsme vlasy natupírovaly, abychom účes nadzvedly. Po natočení Lenka zaklonila hlavu dozadu a prsty jsme jí pročesaly prameny, aby vlny povolily. Nakonec jsme použily lesk na vlasy.

Doufám, že čtenářka, která se na domluvenou proměnu bez omluvy nedostavila, teď bledne závistí a vyčítá si, že nakonec "cukla".

Poděkování:

Make-up: Barbora Nevická, hlavní vizážistka školy líčení Surface, www.surfacemakeup.cz

Vlasy: Angelika Faltýnková, vlasová stylistka školy líčení Surface

Styling: Michaela Stabrynová

Fotografie: Martina Gonšenicová

Autor: Eva Dvořáková