Sobota 27. července 2024
Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor
Polojasno 26°C

Modrooká bohyně: Tohle je žena s nejdokonalejší tváří na světě!

26. dubna 2012 | 16:44

Perfektně symetrická tvář a navíc téměř dokonalý poměr vzdáleností mezi očima, ústy, bradou a čelem. Britka Florence Colgate (18) z Kentu má podle vědců nejdokonalejší tvář na světě.

Leonardo Da Vinci strávil zhmotněním dokonalé krásy celý život. Plastičtí chirurgové na touze po ní vydělávají milióny. Vědci a matematici si nad definicí dokonalosti lámou hlavy po celá staletí. Osmnáctiletá studentka Florence Colgate se prostě dokonalá narodila.

Žádné kosmetické, chemické či plastické úpravy obličeje, soutěžní fotografie bez náznaku make-upu. Takové byly podmínky soutěže Britain's Most Beautiful Face, jejíž vítězkou se osmnáctiletá modrooká studentka stala. Ze tří finalistek jí vybrala laická veřejnost.

Florence Colgate má podle odborníků dokonale symetrickou tvář
Autor: profimedia.cz

"Florence má všechny prvky klasické krásy. K dokonalým proporcím má navíc velké oči, výrazné lícní kosti a plné rty, což jí také přidává na atraktivitě," dodala Carmen Lefevre z University of St. Andrews. Atraktivní tvář podědila kráska po své nádherné mamince Iris, které jakoby z oka vypadla.

Svojí krásu Florence zdědila po své mamince Iris
Autor: profimedia.cz

Podle vědců by vzdálenost mezi očima měla být šestačtyřicet procent ze šířky celé tváře. U Florence tato vzdálenost tvoří čtyřiačtyřicet procent. Ideální vzdálenost mezi očima a ústy by měla tvořit přibližně třetinu vzdálenosti mezi vlasovou linií nad čelem a bradou. Dívka je v tomto směru s poměrem třiatřicet procent opět téměř dokonalá.

"Ženy by měly být hrdé na svůj přirozený vzhled. Neměly by mít pocit, že musí nosit make-up. Doufám, že lidé při pohledu na mě pochopí, že není nutný. Jsem opravdu spokojená s tím, jak vypadám, nikdy bych nešla na žádnou plastickou operaci nebo botox," prohlásila po svém vítězství Florence, která nosí jen lehký tónovací krém, řasenku a někdy používá korektor. Místo krému pak používá kosmetickou vazelínu.

Studentka, která si o víkendu přivydělává v občerstvení jako prodavačka smažených hranolků, vyhrála výlet do modelingové agentury v Londýně a navíc se objeví na billboardech a plakátech jedné kosmetické firmy po celé zemi.

Téměř dokonalou tvář mají i některé celebrity, například herečky Liz Hurley a Jessica Alba nebo zpěvačka Shania Twain.