Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

První pomoc při kosmetických nehodách: Máme pro vás levné a účinné triky!

23. března 2012 | 18:00

Bílé fleky po deodorantu, pořezaná holeň, zlomený nehet na večírku, zuby zbarvené od červeného vína. Takovou situaci má za sebou každá z nás. Jak ji snadno vyřešit? My to víme.

Objevte pár jednoduchých triků, které vás ani nebudou moc stát. Máme pro vás nejlepší rady pro nejčastější nehody související s naší krásou.

Zarudnutá kůže po holení

Zůstaly vám po holení na pokožce červené skvrny? Rozpusťte ve vodě šumivý aspirin a vatovým tamponem si jemně potírejte postižená místa, účinně to zmírní drobné infekce.

Zlomený nehet

Jste někde na party, nebo třeba i venku na ulici a najednou se vám utrhne nehet. Konec se vám pak nepříjemně zachycuje o oděv a vy nemáte nůžtičky ani pilník. Zkuste krabičku zápalek. Škrtací plocha vám chybějící pilník skvěle nahradí.

Slepený uzávěr laku na nehty

Lak na nehty se rychle znovu stane dobytným, když lahvičku postavíte na uzávěr a vložíte ji do šálku s horkou vodou. Po několika minutách se dá znovu otevřít.

O zuby je třeba se starat
Autor: profimedia.cz
Zabarvené zuby

Červené víno, kari, ale i čaj mohou zuby nepříjemně zbarvit. Tmavého odstínu se můžete zbavit jedlou sodou, která je snadno zesvětlí. Ale dělejte tak opravdu pouze v případě nouze. Při častém používání si totiž můžete poškodit sklovinu.

Nehoda se žiletkou

Pokud je člověk ve spěchu, stane se, že žiletka při holení občas uklouzne. Krvácení můžete rychle zastavit trochou gelu s aloe vera, který zároveň chladí a zklidňuje kůži.

Fleky po samoopalovacím krému

Pokud se vám krém nepodaří nanést rovnoměrně, udělají se na kůži ošklivé fleky. Vmasírujte proto do kůže tělový olej, který barevné pigmenty odstraní. Pak pokožku ošetřete peelingem nebo ji potřete citronem. Ovocná kyselina kůži zesvětlí.

Vrásky v dekoltu

Objevíte je většinou po ránu, pokud ráda spíte na boku. První pomoc vám poskytnou kostky ledu nebo studená sprcha. Pokožku pak opatrně lehce „poštípejte“ a naneste hydratační krém.

Pokud spíte často na boku, mohou se vám ve výstřihu začít dělat vrásky
Autor: profimedia.cz

Bílé fleky po deodorantu

Právě se chystáte jít na party, máte na sobě malé černé šaty a najednou koukáte, pod paží bílý flek od deodorantu. Co s tím? Stačí použít malou navlhčenou houbičku, funguje jako guma a skvěle skvrny vyzmizíkuje.

Příliš mnoho parfému

Abyste vůni zmírnili, intenzivně třete parfémované místo o oblečení, to zničí molekuly vůně. Nebo potřete místo vodkou, čistý alkohol odstraní vůni z pokožky.

Speciální tip pro pány: Rtěnka na límci košile

Nikdy na čištění nepoužívejte vodu! Tak mastnotu z rtěnky jen vetřete do vláken látky. Zkuste raději dát na vatu benzín a jemně jím skvrnu potřít. Barva pak zmizí.

(A náš osobní tip pro dámy: Pokud manželova košile nečekaně smrdí benzínem, víte po čem pátrat…)

Autor: lesk.sk, bak