Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Plesové líčení: Tipy na dokonalý domácí make-up

1. února 2012 | 06:43

Máte připravené plesové šaty jako princezna a jste objednaná ke kadeřnici, jen nevíte jak zkrášlit obličej? Dokonalý večerní make-up zvládnete sama a ani vám nezabere příliš času. Stačí se držet našich rad.

Matná a čistá pleť je základ!

Nejprve si vezměte k ruce čisticí emulzi a pleťovou vodu. Tváře si důkladně vyčistěte a poté použijte hydratační krém a sérum. Make-up, který by měl být přesně v tónu vaší pleti, naneste na střed tváře a rozetřete doztracena.

Pro lepší efekt můžete použít štětec. Pokud máte pocit, že je vaše pleť povadlá, zvolte make-up vypínací.

Tlumený tón

Na bradě, čele a nose pleť lehce přepudrujte. Jdete-li na ples, zapomeňte na výrazně růžovou a červenou tvářenku. Při tanci vám tváře zčervenají a byla byste tedy nejspíš pěkně rudá.

Sáhněte po tlumených brusinkových nebo bronzových odstínech. Bronzovými perličkami můžete přepudrovat i ramena a dekolt.

Nejlepší kosmetické vychytávky pro plesové líčení:

Umělé řasy

Letos jsou trendem číslo jedna. Patří k nim dokonale vykreslené obočí, tekutá linka a výrazné rty. Jak si řasy připevnit? Nejprve je zastřihněte podle délky svého oka.

Na okraj naneste speciální lepidlo, které koupíte i s řasami. Přidržte je pinzetou, podívejte se směrem dolů do zrcátka a v tomto úhlu je přilepte. Postupujte od vnitřního k vnějšímu koutku oka. Poté je ještě chvíli přidržte.

Po nalepení je spolu s vlastními zatočte kleštičkami. Tím, že se vaše řasy propojí s nalepenými, dosáhnete ještě přirozenějšího vzhledu. Nakonec je ještě můžete lehce přejet řasenkou.

Studený tón líčení sluší tmavovláskám.
Autor: archiv firmy

Studené líčení

Tuto sezonu se nosí také chladné metalické líčení očí. Pozor! Než s ním začnete, opět by pokožka měla být dokonale sjednocená, hydratovaná a hladká.

Pokud vás trápí pupínky nebo kruhy pod očima, po nanesení make-upu ještě inkriminovaná místa zamaskujte korektorem, který jemně vklepejte prsty. Zafixujte transparentním pudrem.

Na celou plochu víčka naneste nejprve světlý metalický tón. Vnější koutek oka vystínujte tmavým. Hlubší pohled získáte, když oči zvýrazníte tenkou linkou. Na závěr použijte černou řasenku.

Autor: Alena Dušková, Kbak