Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Italky se mažou olejem, Američanky si píchají botox

30. května 2011 | 07:16

Jiný kraj, jiný mrav. To platí i pro péči o tělo. Jak to, že Asiatky mají tak čistou, hladkou pleť, Brazilky sexy pevná stehna a Indky zdravé, husté vlasy? Blesk.cz shromáždil zkrášlující tipy z celého světa.

Itálie: Stará známá věc – olivový olej je nejlepší pomocník, a´t máte trápení s čímkoli týkající se krásy. Zízračná tekutina pomůže poškozeným vlasům i suché pokožce.

krása
Autor: Profimedia.cz

Asie: Pokožka by měla být světlá, matná a bez pórů. Toho si obyvatelky asijského kontinentu snaží docílit pomocí různých krémů, hlavně těch zesvětlujících, jelikož jejich pleť je spíše tmavá. Jejich další specialitou je deštník. Nosí ho stále u sebe, aby na ně nepadalo tolik slunečních paprsků.

Čína: Stále více Číňanek jde kvůli vzhledu pod nůž chirurga. Běžné jsou plastické operace typu zúžení nosu a zvětšení očí.

Japonsko: Podle studie kosmetické značky L'Oréal patří holení obličeje k běžné úpravě japonských žen. Japonky si dále dávají velmi záležet na líčení řas.

Indie: I v Indii se dbá na bělost pleti, a to dokonce i muži. Pro ženy jsou dále důležité i dlouhé, zdravé vlasy. Na ty nanášejí olej, který zajistí pružnost kštice.

Rusko: Tváře jako slabikáře? Rusky mají supertip. Peeling z kávy vrátí po zimě vybledlým lícím svěží barvu jablíček.

Brazílie

krása
Autor: Profimedia.cz
: Ženy ze země proslulé festivalem v Rio de Janeiru prakticky nevyjdou z domu bez nalakovaných nehtů. Oblíbené barvy jsou samozřejmě ty zářivé a jasné, žádná čerň! Podle výzkumů si nikdo na světě nelakuje drápky tak často jako Brazilky. Místní dámy jsou ale spíše známé svými krásnými, pevnými postavami. Podle nich se nedá začít včas s péčí o pleť, a proto používají různé zpevňovací krémy už od věku zhruba dvaceti let.

Amerika: Nač se trápit s denním mazáním různými krémy a mastmi, když existuje rychlá pomoc botox? Alespoň tak smýšlí Američanky a část Brazilek…

Severní Amerika: Obyvatelky severní části amerického kontinentu nedají dopustit na javorový sirup. Suché rty, ale třeba i lokty a kolena zasažené stejnou problematikou, jsou prý po aplikaci sladkého sirupu, který se snadno nanáší i smývá, hezky vláčné.

Autor: INT, mivr