Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hitem před Vánocemi jsou zlaté třpytky a sněhuláci na nehtech

Fotografie
14. prosince 2009 | 11:29

Trendem jsou letos nehty se zlatými třpytkami, sněhuláky a vánočními motivy s 3D efekty. Ženy si nehty nechávají zkrášlit, aby na firemních večírcích i při sváteční večeři mohly zářit se vším všudy.

Blížící se Vánoce se odrážejí i na ozdobách nehtů. "Hodně žen volí v prosinci vánoční motivy, letos jsou oblíbení sněhuláci, zlaté třpytky a vzory s 3D efekty, kdy například květiny v naneseném gelu jakoby plují," prozradila Milada Králová z nehtového studia v poblíž pražského Václavského náměstí.

Ohnivé barvy vládnou na rukách na Silvestra, Vánoce se nesou v tlumenějších tónech zelené, nachové a růžové.

Pokud někdo touží po originalitě, může si vybrat z pestré nabídky nálepek na nehty. Prodávají se také razítka a designérky obrázky ručně malují. "Většinou si ženy nechávají například na prostředníček vytvořit nějaký motiv - třeba vánoční stromeček, ale už tu byly i zákaznice, které si daly na každý prst jiný vzor," uvedla Králová. Obrázky se většinou překrývají gelem nebo lakem.

Nakreslit miniaturního Ježíška nebo sněhuláka vyžaduje bohaté zkušenosti a dovednosti. "Taková práce trvá i několik hodin," prozradila Hana Rázlová ze salonu krásy v centru Prahy. Odbornice dokážou vykouzlit na nehtech i dárečky se stužkou, sněhové vločky, zvonečky nebo ohňostroje.

453245:gallery:true:true

Žen, které si nechávají zdobit před Vánocemi nehty, podle nehtové designérky Radky Šiškové každý rok přibývá. "Vždy je důležité poznat klientku a umět jí poradit, ne ke každé dámě se hodí sytě fialová nebo černá, záleží také na tom, zda má zdobení sloužit na jeden večer nebo na víc dní," uvedla.

Manikérky upozorňují, že nestačí vzpomenout si na nehty pár dní před Vánocemi, Silvestrem či jinou oslavou, na niž se chtějí dámy "vyšperkovat". "Je nutné dodržovat jisté zásady, jako je pravidelná hydratace, pilování nehtů po celý rok. Používání rukavic při ručních pracích - například vánočním úklidu by mělo být samozřejmostí," uvedla Králová.

Ženy by si měly uvědomit, že i ruce si zaslouží péči, kterou si už zvykly věnovat obličeji. "Upravené nehty jsou dnes už pro řadu dam důležitou součástí vizáže a naštěstí přibývá i mužů, kterým nestačí si jen jednou týdně zkrátit drápky," dodala Šisková.

Autor: ČTK, lena