Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

10 rad, jak v zimě ochránit pleť

Zima dává zabrat pleťi stejně jako letní intenzivní sluníčko. Vysušuje ji a zakládá na příští vrásky.
13. prosince 2009 | 05:00

Mráz, stejně jako sluníčko, vysušuje a působí citlivé pleti problémy, které se v budoucnu mohou projevit jako hluboké vrásky či jiné nerovnosti. Proto vám přinášíme pár rad, jak se v zimě chovat, až konečně přijde.

1. Je třeba pravidelně doplňovat i vodu v těle, například pitím bylinkových čajů, případně minerálek. Na sladké limonády a kávu raději zapomeňte.

2. Udělejte si domácí hydratační masku. Potřebujete banán, žloutek a 2 lžičky olivového oleje. Vše smíchejte, naneste na obličej a po dvaceti minutách smyjte vlažnou vodou.

3. Pořiďte nohám masku! Nohy netrpí ani tak mrazem jako tím, že jsou v zimě uzavřené v neprodyšných botách. Kromě toho, že jim dopřejete hydrataci, zkuste třeba peelingovou masku, která je změkčí a osvěží.

4.Hydratujte! V zimě schází tělu voda, proto se velmi hodí používat hydratační krémy i masky, které doplní vaše buněčné zásoby.

5. Vypadáte bledě? Nahraďte solárko tónovacími emulzemi,  krémy, které z vaší tváře vykouzlí návštěvníka  vysokohorských středisek. Vaše pleť tak dostane potřebné vitamíny.

6. Kromě rtů většinou v zimě trpí nejvíc ruce. Hodně žen zapomíná na rukavice a také na ošetření krémy. Proto rukám věnujte v zimě mimořádnou péči. Zahalte je do teplých rukavic a dopřejte jim  hydratační krémy. Některé firmy dokonce vyrábějí speciální kosmetiku pro zimní období.

7. Nechoďte ven, když máte vlhké ruce nebo vlasy. Mráz je umí poškodit tak, že je budete dlouho dávat dohromady. Takže hydratace ano, ale rozhodně ne mokré ruce!

8. Začněte ranní sprchou, při které použijte hydratační sprchový gel a střídejte teplou a studenou vodu, čímž pokožku zaktivujete. Na závěr celému tělu dopřejte výživný krém s vitamínem E.

9. Obzvláštní péči věnujte rtům. Ty, jak známo, snadno v mrazu popraskají. K tomuto účelu je na trhu nepřeberné množství různých balzámů, které se nanášejí ještě pod rtěnku.

10.Broušení je základ! Několikrát týdne si při sprchování navlečte peelingové rukavice nebo použijte speciální gel a drhněte kůži! Zbavíte se tak odumřelých buněk.

Autor: zp