Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Uvolněte se, prosím

15. října 2009 | 05:00

Rozmazlujte se. Aromatické a masážní olejíčky jsou tím pravým, co vás uvolní. A vy se budete cítit skvěle a vypadat svěže.

Potřebujete si odpočinout od každodenního stresu, který se podepisuje i na tom, jak vypadáte? Ztrhané rysy, kruhy pod očima a bledá pokožka. To nevypadá zrovna nejlépe a ani vy se tak nemůžete cítit. „Naordinujte“ si alespoň dvakrát do týdne relax v podobě masáže nebo uklidňující koupele.

Dopřejte si hýčkání
Masážní a hydratační olejíčky, které jsou určené k regeneraci pokožky, si můžete nakapat i do koupele. Teplá voda v kombinaci s účinky uklidňujících látek s vámi udělá hotové divy.

Nebojte se je použít také na obličej, protože v tomto případě můžou nahradit i krémy. Hodí se jako podklad pod make-up, ale nezapomínejte na to, že se aplikují na nenalíčenou a nejlépe vlhkou pokožku, večer pak jako výživa. Pleť dlouhodobě hydratují a zlepšují její regenerační schopnosti, navíc bude na dotek jemnější a vláčnější.

NAŠE NABÍDKA OLEJŮ:

Jojobový
Udržuje přirozenou vlhkost pokožky, vyhlazuje, ošetřuje a regeneruje. Vyrovnává pH kůže, a navíc pomáhá při kožních vadách (akné, popáleniny, jizvy, popraskaná kůže). Olej se získává z lisovaných plodů jojobového keře.

Levandulový
Kromě toho, že patří mezi nejpoužívanější masážní a tělové oleje, obsahuje i mnoho vitaminů a minerálů. Je vhodný k masážím celého těla i ošetření obličeje a zmírňuje alergické reakce. Podporuje spánek a působí proti stresu a vypětí. Když si chcete odpočinout a opravdu se zklidnit, můžete použít levandulové přípravky i při koupelích. Nic vás neuvolní více.

Růžový
Tento olej bude vyhovovat hlavně těm z vás, které mají rády sametově jemnou pokožku. Kromě toho, že dobře působí na krevní oběh, pozitivně ovlivní i vaší psychiku. Namažete-li se jím po koupeli před spaním, bude se vám nádherně usínat.

Mandlový
Řadí se mezi nejcennější rostlinné oleje a hodí se k ošetřování hrubé kůže a popálenin. Obsahuje vitaminy A, E, F a draslík, vápník a hořčík.

Meruňkový
Je vhodný pro všechny typy pokožky, můžete ho použít především na jemnou a citlivou. Regeneruje suchou a popraskanou kůži a osvědčil se i při péči o aknózní pleť nebo pokožku s ekzémy.

Olivový

Díky tomu, že je lisovaný za studena, se podobá kožnímu mazu a proniká do pokožky, kde váže vlhkost. Obsahuje vitamin E, který podporuje elasticitu a odolnost pokožky a obsahuje důležité minerály, jako jsou draslík, vápník, hořčík a fosfor. Mezi jeho další pozitivní vlastnosti patří, že působí protizánětlivě a hojivě.

DOPORUČUJEME:

Autor: připravila: mif