Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Umíte se správně odlíčit?

23. dubna 2009 | 11:21

Myslíte si, že na odstranění make-upu nic není? Není to pravda. I při této činnosti je důležité postupovat podle určitých pravidel.

Během dne se na naší pleti usadí hodně nečistot: prach, odumřelé buňky, mastnota, pot, zbytky make-upu. Tato „izolační“ vrstva ucpává póry, pokožka nemůže volně dýchat, a vytváří se tak ideální prostředí pro bakterie. Pokud si pleť pořádně nevyčistíte, riskujete zbytečné vyrážky a další nepříjemnosti.

Nejdříve oči

Na odstranění linek, řasenky a očních stínů si pořiďte kvalitní odličovač očních partií, který je dostatečně účinný a zároveň šetrný k citlivé a jemné pokožce očního okolí. Abyste ji příliš nenamáhala, setřete stíny vatovým tamponkem směrem od vnějšího koutku oka k vnitřnímu. Dalším tamponkem odstraňte řasenku odshora dolů. Namočte jeden konec vatové tyčinky do odličovače a odstraňte jím poslední zbytky líčidel.

 

Nejdříve oči
Autor: Dušan Křístek

 

Další jsou rty
Často na ně zapomínáme z jednoho prostého důvodu: zbytky rtěnky nebo lesku už nejsou při odličování vidět. Pokožka rtů proto může být vysušená a může vás svědit. Na vatový tampon aplikujte malé množství jemného odličovacího mléka a setřete s ním rtěnku směrem od koutku úst k jejich středu. Po ošetření na rty naneste výživný balzám.

 

Na rty nikdy nezapomínejte
Autor: archiv firmy

A nakonec...
Pokožku obličeje ošetřujte podle typu pleti: suché vyhovují produkty, jako je například olej ve vodě, které ji při čištění nevysušují, ale hydratují. Na smíšenou pleť jsou ideální odličovací mléka. Přípravek naneste na vatový tampon a nečistoty odstraňte krouživými pohyby. Čisticí gely a pěny jsou výbornými pomocníky, pokud máte mastnou pleť.

 

Autor: připravily: bes, mif, lena