Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

7 pravidel pro dokonalé nanesení samoopalovacích přípravků

15. dubna 2009 | 13:10

Toužíte po nádherném opálení? Žádný problém! I když sluníčko ještě nepálí, vy můžete vypadat, jako byste se právě vrátila od moře.

Co je na samoopalování tak složitého? Zdá se, že nic. Přesto bychom si měly připomenout několik důležitých pravidel, která byste měla dodržovat, abyste nevypadala jako flekatý dalmatin.

1. Počkejte si

Pozor na alergickou reakci, na rozdílné typy pleti působí totiž různě i samoopalovací přípravky. Nezapomeňte si proto udělat neškodný test: malé množství přípravku naneste na pokožku předloktí. Po třech až pěti hodinách zjistíte, zda je vše v pořádku. V případě, že ano, se můžete pustit do „práce“.

2. Pleti dopřejte peeling a hydrataci

Mějte stále na paměti, že přípravek musíte aplikovat na hladkou pleť! Té dosáhnete, pokud si během sprchování nanesete na tělo nebo obličej peeling, který odstraní odumřelé šupinky kůže. Jestliže ho nepoužíváte, alespoň tělo po koupeli pořádně promasírujte froté rukavicí, osuškou nebo ručníkem. Během mytí se vaše pokožka vysušila, proto jí dodejte vláhu jemným tělovým mlékem a hydratačním krémem a počkejte, dokud se přípravek nevstřebá.

Mějte stále na paměti, že přípravek musíte aplikovat na hladkou pleť! Té dosáhnete, pokud si během sprchování nanesete na tělo nebo obličej peeling, který odstraní odumřelé šupinky kůže.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

3. Natírejte se tak akorát!

Samoopalovací přípravek je třeba rozetřít rovnoměrně. Nejdříve naneste slabší vrstvu a poté, pokud je to nutné, ještě jednu. Pozor ale dejte na místa, kde máte suchou pokožku (kolena, lokty), na ta nanášejte přípravek v menším množství. Nejvíce pozornosti věnujte obličeji, protože ten musí být „samoopálený“ co možná nejdokonaleji.

Skvělá vychytávka

Šikovná aplikační rukavice vám pomůže hladce a rovnoměrně nanést samoopalovací přípravky bez toho, abyste si museli po aplikaci mýt ruce.

Aplikační rukavice je praktická pomůcka
Autor: Oriflame

4. Čisté ruce jsou základ

Po aplikaci přípravku si mnoho lidí zapomíná mýt ruce. Vy na to ale nezapomeňte. I na dlaních totiž začne krém za nějakou dobu působit. Ruce si tedy okamžitě důkladně umyjte a nehty vydrhněte kartáčem.

5. Pozor na obarvení

Samoopalovací krémy, mléka či spreje se potřebují vstřebat do pokožky. Po jejich aplikaci tedy raději nějakou dobu počkejte, než se obléknete. Stejně jako make-up i tyto produkty vám můžou zašpinit oblečení.

7 pravidel samoopalování
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

6. Hydratací k prodloužení

Určitě chcete být bronzová co možná nejdéle. Výrobky vydrží různou dobu, některé dokonce i týden. Abyste si „opálení“ prodloužila, nezapomeňte po každé koupeli nebo sprchování hydratovat svou pokožku.

7. Jednou je málo

Po týdnu celou samoopalovací „akci“ zopakujte, tedy kromě testu na předloktí.

NÁŠ TIP

Pokud je barva na některých místech přece jen příliš tmavá nebo jste flekatá, použijte peeling nebo froté rukavici. Chybějící vrstvu doplňte jemnou vrstvičkou samoopalovacího přípravku.

Nezapomeňte:
Opálení, kterého dosáhnete s pomocí samoopalovacích produktů, nechrání pokožku před spálením slunečními paprsky. Dodává pouze zabarvení vrchní vrstvě kůže.

7 pravidel samoopalování
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

VAŠE DOMÁCÍ SLUNÍČKA

Opálí vás během pár hodin, a navíc neriskujete spálení. Jsou to nenahraditelní pomocníci, když chcete mít bronzový nádech.

Autor: připravily: mif, hugo, lena