Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Tento týden v Ulici: Nečekaný domácí mazlíček u Nyklových, vyděšená Iva a problémy s léky

Video se připravuje ...
Tento týden v Ulici: Nečekaný domácí mazlíček u Nyklových, vyděšená Iva a problémy s léky
VIDEO: TV Nova
8. dubna 2024 | 06:00

Tento týden v Ulici nečekaně zaboduje Hermanův otec. Iva začíná mít dost nahnáno kvůli důsledkům nehody, kterou způsobila. Vanda si začíná dělat velké starosti o Hanu kvůli přemíře léků, které užívá. A u Nyklových vznikne menší pozdvižení kvůli Lexíkovi a jeho dodatečnému dárku k svátku. K Lumírovu velkému zděšení se totiž jedná o potkana…  

Soňa zaútočí

Není obávanějšího a zákeřnějšího nepřítele, než je zhrzená žena a máma. Ota si o Soně nedělá iluze od samého začátku, ovšem ta znovu předčí sama sebe. Ota jí od pátku leží tak v žaludku, že se s ním rozhodne elegantně skoncovat – přes ředitelku Irenu Landovou. Ta je ovšem zvyklá si vše ověřit, a tak ji bude zajímat, jak se na věc dívá samotný Ota i ostatní kolegové. K jejímu překvapení vrazí Soně kudlu do zad někdo, do koho by to neřekla – její syn Erik… Jaké tažení proti Otovi Soňa zahájí? Co jí provede Erik? A proč by se měla mít na pozoru samotná Irena Landová?

Mára uvidí rudě

Jsou signály, které by se neměly přehlížet a podceňovat. Dnes se to hned nadvakrát potvrdí Marečkovým. Karla nejprve podcení své zranění, jež zpočátku vypadá opravdu banálně. Teď se ovšem ukáže, že je to mnohem horší, než by kdokoli předpokládal. Pro Karlu to mimo jiné znamená i těžké dilema týkající se její léčby. A aby toho nebylo málo, Vojta přizná tátovi, jaké podmínky panují v jeho novém fotbalovém klubu… Proč Mára uvidí rudě? A co je pro zraněnou Karlu menší zlo ze dvou možností, z nichž ani jedna není optimální?

Téměř všichni potomci v pubertě si tím prošli. Jakmile mají volný byt, uspořádají doma mejdan, aby se blýskli před kámoši. Také Šimon využije toho, že večer a přes noc zůstane výjimečně sám doma, a zařídí se po svém. Pravda, mámě předem přizná, že si pozve kámoše, se kterými zapaří, ale není pařba jako pařba. Ta Šimonova bude mít nečekanou dohru, kvůli které ji bude znovu řešit celá rodina včetně přísného soudce Hermana st. Jak Šimon odskáče dnešní mejdan s kámoši? Čím všechny překvapí Hermanův otec? Jak zasáhne?  

Co znepokojí Vandu?

Začínat na novém místě, kde téměř nikoho neznáte, navíc pokud jste vážně nemocní, není žádný med. Zjišťuje to také Hana, jež je najednou odkázána sama na sebe, i když by pomoc a společnost občas opravdu uvítala. Proto je vděčná, když se za ní zastaví po čase opět Vanda. Ta nepřišla jen tak náhodou, navíc si o Hanu začne dělat starosti i kvůli lékům, jež užívá. Podle Vandy jich je prostě nějak moc… Jak na tom Hana je? Co znepokojí Vandu? Jak a s kým to začne urychleně řešit? A jak je to s jejím případným těhotenstvím?

Ivu řeší policie

Jakmile se začne něco sypat, nikdy nezůstane jen u jednoho maléru. Na vlastní kůži to pociťují také Klímovi, na které už téměř tři týdny plnou měrou dopadají důsledky Iviny dopravní nehody. Teď přilétne další ťafka. Žofka přijde celou rodinu varovat, že se o Ivu v bistru zajímala policie, a rozhodně to nebylo nějak decentně a ohleduplně… Jak na to Klímovi zareagují? Co právě nyní celá rodina řeší? A jaká to má rizika?

Autor: Martina Miláčková