Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tento týden v Ulici: Falešný vztah, konflikt ve škole a nečekané setkání!

Video se připravuje ...
Tento týden v Ulici: Falešný vztah, konflikt ve škole a nečekané setkání!
VIDEO: TV Nova
26. února 2024 | 06:00

Tento týden se v Ulici bude slavit, ovšem ne každá oslava dopadne podle představ oslavenců a jejich blízkých. Herman st. by si rád popovídal v klidu se synem. Na Jirkův vkus se o to ale snaží až příliš. A to zdaleka není vše! Na co se můžete tento týden v Ulici těšit?

Dá Jirka otci konečně šanci?

Spoustě lidem se během let změní životní priority. Otázkou je, co za tím vězí. A právě tuhle otázku si položí i Jirka Herman, kterému začíná být podezřelé otcovo chování. Dvacet let nebyli v kontaktu, ani jeden z nich to neřešil, zvykli si na to. Nyní se ale jeho otec všemožně snaží o to, aby si spolu promluvili. Dokonce to vypadá, že na něj číhá i poblíž domu, ve kterém Jirka bydlí s Gábinou, aby se spolu „náhodou“ potkali. Proč to všechno? Dá Jirka otci konečně šanci, aby mu řekl, co má na srdci?

Výbušná domácnost

Děti občas dovedou hodně překvapit, zejména ve chvíli, kdy jim o něco jde. Jiný není ani dospívající Michal, který má v poslední době své priority naprosto jasné. Bohužel pro něj se neslučují s prioritami, které se mu nyní snaží nastavit rodiče kvůli blížícím se přijímačkám na střední školu. Výsledkem je velmi výbušná domácí atmosféra i Michalovo nebývale kreativní řešení. K tomu navíc také jeho vtipné hlášky, u kterých si Vítek najednou nebude jistý, jak jsou vlastně míněny… Jak dopadne jejich domlouvání kompromisů? A jaký nečekaný ústupek Michal udělá kvůli Žofce?  

Bude svatba?

Přípravy na svatbu mohou být plné radostného očekávání, ale také se rázem proměnit v noční můru. U Nyklových to bude vzácně propojeno. Zatímco natěšená Ája začíná tušit, že Mário se konečně rozhoupal a začíná chystat jejich veselku, všichni kolem z toho mají hodně těžkou hlavu, protože na rozdíl od ní vědí, co Mário vyvedl. Přestože se to snaží před Ájou utajit, Máriův nejnovější kousek moc dlouho tajemstvím nezůstane… Jak na to Ája zareaguje? Proč si Mário najednou nebude ničím jistý, dokonce ani samotnou svatbou?

Zákeřný článek

Míchat dohromady vztah a práci nikdy nedělá dobrotu, zvláště když se jedná o ožehavé rodinné záležitosti. Naplno si to uvědomí také Blanka, která momentálně prožívá s Kristýnou její novou velkou lásku a je za ni šťastná. Bohužel jen do chvíle, kdy se dozví, že Kristýnin Dalibor Tomášek se rozhodl psát o tématu, jež se bezprostředně týká Evžena, jí samotné i celé její rodiny – o abstinujících alkoholicích. Ke všemu Dalibor nezačne právě nejlépe, což Blanku jen utvrdí v tom, že vše není tak růžové, jak se zdá… Co v Blance vyvolá spoustu pochybností o Daliborově profesionalitě, etice a jeho vztahu s Kristýnou? A čeho se začne obávat nejvíc v souvislosti s novým Daliborovým článkem?  

Eddie se dostane do konfliktu

Děti kantorů to nemají na školách, kde jejich rodiče učí, nikdy jednoduché. Když navíc přijdou do úplně nového prostředí a kolektivu v polovině školního roku, je to pro ně ještě náročnější. Své by o tom mohl vyprávět i Sonin syn Erik, jehož nechala máma přeložit na svou školu, aby ho měla pod dohledem. Nyní se pomalu ukazuje, že Erik je pěkné kvítko, které nemá k průšvihu daleko. Dnes dojde nejen k Erikovu prvnímu střetu s Eddiem. Erik vzápětí vyvede ještě něco, co bude mít překvapivou dohru… Jak si Eddie poradí se Soniným synem? A co bude pro Magdu signálem, že má být ve střehu?

Autor: Martina Miláčková