Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Chcete si hrát s dětmi? Nadělte jim vánoční dárky, které byste si přáli i vy

5. prosince 2022 | 00:00
Prezentace klienta |

Děti vám postupně odrůstají a už si s vámi nechtějí hrát tak jako dřív? Začíná vám z toho být malinko smutno? Možná je na čase trochu změnit taktiku. Teď je na to skvělá příležitost. Nadělte jim pod stromeček takové dárky, které do vašich životů znovu vrátí společné chvíle plné smíchu a radosti.

Nejmenší děti neudělají bez rodičů často ani krok a i při hrách vyžadují jejich neustálou pozornost a spolupráci. Až to rodiče leckdy může obtěžovat. Postupem času se však celá situace začne měnit a obracet. Zatímco vy po pozornosti svých dětí začnete toužit a společné chvíle vám chybí, ratolesti si vystačí více samy nebo s kamarády a vás už tolik nepotřebují.    

Při vybírání vánočních dárků buďte trochu sobci Pokud to chcete změnit a společné hry s dětmi zase vrátit zpátky na denní pořádek vaší domácnosti, teď přichází ta správná doba. Při vybírání vánočních dárků pro své ratolesti myslete alespoň na chviličku trochu sobecky i na sebe. Se kterou hračkou nebo hrou byste si chtěli hrát i vy?

Autor: shopex.cz

Spousta rodičů si často prostřednictvím dětí plní své vlastní dětské sny. A zrovna v tomhle případě to rozhodně nemusí být na škodu. Přáli jste si jako malí ten parádní létající vrtulník nebo rozkošný kočárek pro panenky, který jste ale nikdy nedostali? Tak teď už si ho klidně můžete koupit. Děti budou vaši radost určitě sdílet také, a když budete hodní, jistě vám svůj dárek taky někdy půjčí nebo vás do svých her zapojí.

Zárukou úspěchu jsou společenské hry

Skvělým způsobem, jak se dětem nenápadně zase vetřít do přízně, jsou společenské a deskové hry. K těm prostě parťáka potřebovat budou, ať se jim to líbí nebo ne. Stačí jim pak být po ruce. Nebo si z hraní společenských her můžete rovnou udělat novou hezkou tradici a aspoň jednou týdně si užít rodinný herní večer.

Autor: shopex.cz

Snadno můžete spojit příjemné s užitečným a pomocí vzdělávací hry, jako je třeba magnetická hra od Sevy. Děti a sebe nejen zabavíte, ale také si vzájemně rozšíříte obzory a něco nového se přiučíte. Nebo prostě vsaďte na generacemi prověřený stolní hokej nebo fotbálek, uspořádejte domácí turnaj a vraťte se zpátky do svých dětských let.

Vyzkoušejte nové technologie

Až začnete vybírat vánoční dárky, nejspíš vám budou oči přecházet. Na trhu je dnes totiž kromě klasiky k dostání také nepřeberné množství hraček, o kterých se vám ve vašem dětství asi ani nesnilo. Zkuste jim dát také šanci.

Autor: shopex.cz

Třeba taková magická létající spinner koule na první pohled působí, jako by snad byla z jiného světa. Na druhý pohled se z ní však vyklube zábavná hračka, která dokáže hravě zabavit úplně celou rodinu.