Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

90 let radosti: vraťte se i vy do dětských let s legendárními hračkami

20. srpna 2020 | 00:00
Prezentace klienta |

Vzpomínáte rádi na dobu, kdy jste byli malé děti? Na bezstarostné období plné krásných zážitků, zábavných her a úžasných hraček? Připomeňte si kouzlo dětství a hračky, které pro vás tolik znamenaly.

Včelka, která proměnila dětský svět

Všechno začalo roku 1930 v malém americkém městečku East Aurora, ve kterém se tři lidé rozhodli dát světu lepší hračky. Tak se stalo, že Herman Fisher, Irving Price a Hellen Schell založili společnost, která v hračkářském průmyslu způsobila naprostou revoluci. Za všechno přitom mohla jedna malá veselá včelka.

Včelka Buzzy Bee způsobila poprask, protože byla první hračkou, která dostala plastové komponenty.

.
Autor: Fisher-Price

Dalším klenotem společnosti Fisher-Price jsou Little People (malí lidé), se kterými si děti hrají už od roku 1959. Nedlouho po Little People přišla další hračka, která pomáhá dětem už 60 let. Kroužky na tyči jsou pro děti nejen zábavou, ale také zlepšují koordinaci pohybu.

Firma už 90 let úspěšně vyvíjí nejmodernější hračky pro děti. V roce 2016 přišel Fisher-Price s housenkou Code-Pillar, která zpřístupnila programování pro předškolní děti.

Hračky se srdcem

Fisher-Price tady pro lidi byla i v těžkých časech. Během 2. světové války firma vyráběla letadlové díly a další potřeby. V roce 2020, během celosvětové pandemie, využila společnost kapacity pro výrobu ochranných obličejových masek. Kromě toho vydala speciální edici postaviček Little People v podobě záchranářů s názvem „Thank you, heroes“ (Děkujeme, hrdinové).

.
Autor: Fisher-Price