Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Absolonovou chtěli do Tváře. Víme, proč odmítla

17. srpna 2020 | 06:00

Pro diváky je to zábava, pro soutěžící nezměrný stres a pro ty, kteří se zpěvem živí, může být účast v televizní show Tvoje tvář má známý hlas velký průšvih. Diváci totiž podvědomě očekávají, že profesionálové budou zpívat nejlíp, což se ne vždy děje. Bára Basiková se ovšem výzvy nezalekla a stejně pár let před ní Leona Machálková – na účast v nové řadě kývla. Jenom Monika Absolonová zatím odolává. Na nabídku řekla už několikrát NE.

Proč odmítáte jít do Tváře?

Ten koncept je hrozně hezký a zajímavý, ale rozhodně ne pro mě. Písničky, které soutěžící zpívají, jsou v angličtině a různých dalších jazycích a já umím akorát hezky česky.

Ale zvládla to i Ivana Chýlková, byť s angličtinou zápasí.

Já vím, ale nemá doma čtyřletého a ročního chlapečka. Každopádně to ale dala se ctí. Znám hodně lidí, kteří v té soutěži byli, ať už Ivanka Chýlková, Adéla Gondíková nebo Aleš Háma, tak vím, že by to pro mě bylo opravdu nezvládnutelné. Oni žili jenom tím, a to já si vzhledem k dětem nemůžu a ani nechci dovolit. Jednou jsem si to už zkusila. Zpívala jsem ve Tváři duet s Alešem Hámou a nebyla jsem schopná se ho během vymezené doby naučit. I v den, kdy jsme měli zkoušku, jsem ho furt kazila.

Copak vás žádný z kolegů nepovzbudil?

Jo, to mě baví, když mě všichni přesvědčují, že to dám. Já přece nejlíp vím, co zvládnu. Nebo když říkají: Tak to nějak ošulíš. Ale já to neošulím. Měla jsem to takhle i ve StarDance. Většinou jsem do poslední chvíle neuměla kroky. Když jsem se je naučila, věděla jsem, že už to nějak zatančím, ale musela jsem si jimi být stoprocentně jistá. A při zpívání je pro mě zase důležitý text. Když ho nebudu umět, nemůžu dobře zpívat, a už vůbec nezahraju tu postavu. Všechno souvisí se vším.

A pakliže byste mohla zpívat výhradně v češtině?

To vám nikdo nezaručí, a i tak bych se rozmýšlela. Možná, kdyby to přišlo před deseti lety. Ne, že bych tenkrát na tom byla s angličtinou líp, ale měla jsem čas a ten teď nemám. Když jsem doma, věnuji se dětem. Starám se o ně, vařím jim… Není třeba jít do všeho a pak z toho mít v oku tik.

Bála byste se, že by mohla utrpět vaše pověst zpěvačky?

Je pravda, že diváci od zpěváků očekávají daleko víc, než je možné, takže tenhle formát je skvělý pro herce nebo začínající zpěváky, protože si tím udělají jméno. Ale to, že je někdo dobrý interpret svých písniček, ještě neznamená, že zazpívá dobře Beyoncé. Přesto bych se o svoji pověst nebála, nejhorší je, že je to žrout času. A toho se mi teď nedostává.