Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Kuniboo – módní a kvalitní oblečení pro ty nejmenší

Dětské oblečení značky Kuniboo najdete v Kauflandu.
10. února 2020 | 00:00
Prezentace klienta |

Štítky na oblečení jsou plné textu a různých značek. Často je zkoumáme těsně před vhozením do pračky, když nevíme, na kolik stupňů prát. Především dětskou pokožku a kůži miminek je důležité oblékat do těch nejkvalitnějších a nejjemnějších materiálů. Proto sáhněte po organické neboli bio bavlně.

Každá máma ví, že je dětská kůže velmi citlivá. Stačí, aby se miminko trochu zpotilo, a kvůli oblečení z nekvalitního materiálu bude mít okamžitě vyrážku. To se jeho malému tělíčku nestane, pokud mu dopřejete kvalitní bio bavlnu. Ekologické zpracování bavlněných vláken totiž zabezpečuje vyšší savost materiálu, protože není ošetřený formaldehydem (ten se přidává do tkanin, aby se nesrážely a držely barvu).

Hledejte označení GOTS

Kaufland pro pohodlí a zdraví těch nejmenších vyvinul dětské oblečení značky Kuniboo, které myslí na potřeby dětí a miminek. Je vyrobené z přírodních vláken označených certifikátem GOTS. O něm jste už možná slyšeli. Zkratka v češtině znamená Globální organické textilní standardy. Takto označené oblečení je zárukou, že kupujete opravdovou kvalitu. Pokud si stále nejste jistí, jestli zvolit oblečení z konvenčně pěstované bavlny, možná vás přesvědčí jeden fakt. Při konvenčním pěstování bavlny se spotřebuje skoro 16 % z celkové světové produkce insekticidů. Třeba vás tato informace přesvědčí, proč dopřát dětské pokožce bio bavlnu.

Pozor na barvy

Je obecně známo, že černá barva přitahuje oproti jiným více slunečních paprsků. Nejen že děti vystavujete většímu teplu, ale když se dítě zpotí, dostává se do jejich kůže nekvalitní barvivo. V případě bio bavlny se na její povrchovou úpravu používají jen přírodní oleje a barví se jílem, bylinami nebo šetrnými syntetickými barvivy.

Bio bavlnu z Kauflandu můžete prát pořád dokola

Možná se vám už stalo, že jste oblečení párkrát vyprali, a ono se zmenšilo, zkrátilo, vytahalo, barvy už nebyly barvami. Dětské a kojenecké oblečení je totiž nutné častěji prát a organická bavlna si déle zachovává svůj původní tvar a nesrazí se. Rozdíl mezi bavlnou a bio bavlnou poznáte na první dotek. Oblečení Kuniboo najdete ve všech prodejnách Kaufland jak ve stálém sortimentu, tak i v pravidelných akčních nabídkách.

Dětské oblečení značky Kuniboo najdete v Kauflandu.
Autor: Kaufland Česká republika

Výhody 100% bio bavlny

  • Je pevnější a měkčí.
  • Je vhodná i pro novorozence.
  • Déle vydrží, a to díky přirozenému složení.
  • Používáním bio bavlny myslíme nejen na sebe, ale i na životní prostředí.