Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Konec neplatičů alimentů: Exekuce na 66 % platu

Díky exekuci teď rychlé získáte to, co vám bývalý manžel dluží
23. ledna 2012 | 12:08

Nezaplacené alimenty. Bolestivé téma pro nemalou část rozvedených žen. Věčné dohady, tahanice, soudy. Víte, na co vlastně máte právo? Díky exekuci konečně získáte to, co vám a především vašemu dítěti po právu patří. Navíc rychle a bez průtahů.

Od otců (nebo naopak matek) svých dětí často nevidí ani korunu. Stále dokola slyší jen samé výmluvy. Nijak nepomáhá ani soudem stanovená vyživovací povinnost. Počet notorických neplatičů bohužel stále vzrůstá. Jakoby se neplacení alimentů stalo módním trendem. A trpí tím především samotné děti.

Odpovědnost za své "činy" odmítá nést velké procento mužů (v malém případě i žen). Obvykle jsou to však ženy, které dítě vychovávají. Musejí ho živit i šatit. Platit zájmové kroužky. Často musí v ruce "obrátit" každou desetikorunu. Otcům se však často přispívat najednou nechce. Zvláště když si z novou partnerkou pořídí dítě "nové".

VÝZVA

Bojujete se svým bývalým manželem o alimenty? "Zapomněl" snad na to, že má dítě, které má své potřeby a požadavky. Nebo vám naopak váš ex vyšel vstříc a na své dítě ochotně přispívá? Podělte se s námi o své životní příběhy. Pište na email: lenka.chvostova@ringieraxelspringer.cz.

Dlužník přijde o 2/3 svého čistého platu
Autor: profimedia.cz

Rychlé a účinné řešení

Málokdo však ví, že získat dlužné alimenty už dávno není takový problém. Zapomeňte na nekonečné dohadování se, placení advokátů, věčné žaloby. Výživné stanovené soudem v rámci rozvodu je totiž samo o sobě exekučním titulem. Cesta k tomu, co vám a především vašemu dítěti právem náleží, je tak neuvěřitelně snadná. A navíc i rychlá.

Stačí jen oslovit exekutora. Ten může dlužníkovi alimentů srazit z čisté mzdy až dvě třetiny platu. Pohledávka na výživném je navíc přednostní a uspokojuje se před všemi ostatními věřiteli. "Damoklův meč" navíc nad neplatičem visí dokud věřitel exekuci neodvolá. To znamení, že i v případě, kdy by dlužnou částku uhradil a v budoucnu zase najednou "zapomněl" platit.

Díky exekuci teď rychlé získáte to, co vám bývalý manžel dluží
Autor: profimedia.cz