Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kariéra za sex? Vyspala jsem se s ním a smlouva byla v kapse

23. března 2011 | 13:02

Některé přes postel vyšplhaly až k nebeským postům a nestydí se za to, jiné si svoje tělo hlídají jako svátost. Nebo má každá z nás svou „cenu“? Pokud ano, za co bychom byly ochotné se s někým vyspat?

Je to nemorální, odporné, ponižující, ale děje se to. Dokonce mnohem častěji, než by se mohlo zdát. Snad každá z nás někdy zažila nabídku, že za sex může získat nějakou výhodu – postup v práci, vyšší plat, lepší smlouvu nebo přeskočení pořadníku na byt. A naopak je mnoho těch, které využily svůj sex-appeal a použily svoje tělo jako nástroj k lepšímu životu. Podle sexuoložky Laury Janáčkové jsou takové ženy sebevědomé, krásné – nebo si to alespoň myslí –, umějí komunikovat a dokážou s těmito vlastnostmi zacházet. I když by nahlas málokterá přiznala, že nemravnou nabídku dostala, nebo ji dokonce přijala, šeptem mi to řeklo několik žen. Přečtěte si jejich šokující a upřímné výpovědi.

846824:gallery:true:truePetra Paroubková

O tom, že na některé posty šplhají ženy přes postele svých partajníků, se můžeme jen dohadovat. Přesto Petra Paroubková tvrdí, že je to naprosto běžná praxe. „Političky nynější koalice se dostaly na vysoké posty a do úřadů doslova a do písmene intimním stykem,“ napsala Reflexu. Není jasné, nakolik z ní mluví zkušenost a nakolik závist.


846825:gallery:true:trueMichaela Maláčová

„S názorem, že se dívky k titulu dostávají přes postel, se setkávám už od doby před dvaceti lety, kdy jsem se zúčastnila soutěže krásy. Vždycky jsem na to odpověděla, že se mnou se nikdy nikdo vyspat nechtěl, ale i kdyby chtěl, tak porotců tam bylo patnáct a měla bych na to jen jednu noc. Prakticky je to nezvládnutelné,“ vysvětluje s úsměvem prezidentka soutěže o nejkrásnější Češku. Zní to logicky, ale že by prostředí plné krásek bylo tak mravné?

Službička kvůli zakázce

Ivana, 40 let, ředitelka:
„Byla to klasika. Dojednávala jsem pro naši firmu nějaké zakázky a s kolegou z Rakouska kvůli tomu absolvovala několik pracovních večeří. Jsem ženská a i v kariéře využívám ženské zbraně, ale jen přiměřeně. Dávám si záležet na oblečení, líčení i úpravě vlasů. Trochu koketování mi také nevadí, ale vždy jen ve zdravé míře. Jsem toho názoru, že jsem natolik pracovně zkušená a mám tolik odborných znalostí, že k tomu, abych někomu dokázala, jak jsem schopná, mu nepotřebuji lézt do postele. Přesto jsem z ní Kurta (tak se kolega jmenoval) nevykopla. Přišel za mnou do hotelového pokoje trochu ovíněný a mně bylo jasné, že nejde probírat smlouvu. Vteřinu jsem zaváhala, jestli mám odpovídat, ale pak jsem se lekla, že bychom mohli o zakázku přijít. Pustila jsem ho dál a on po mně vystartoval. Nechala jsem ho, prostě jsem zatnula zuby a vydržela to. Nehrála jsem zájem, vzrušení ani iniciativu. Zavřela jsem oči a modlila se, ať je to rychlé. A jestli se za to stydím? Vůbec ne. Prostě se to stalo a nemá cenu si něco vyčítat nebo se trápit. Možná to sehrálo svou roli, ale druhý den jsme podepsali smlouvu a už se nikdy neviděli. Samozřejmě můj muž o tom neví a nevidím důvod, proč bych mu to měla vyprávět.“

Zítra čtěte: Další čtyři poutavé příběhy českých žen, kterým muži nabídli nějaké výhody za své sexuální povyražení, najdete už zítra na našich stránkách.

Takto jste hlasovali v naší anketě:

Vyspala byste se kvůli kariéře s nadřízeným?

Již jsem to udělala   7 %
Ano    3 %
Možná   11 %
Muselo by to za to stát   16 %
Asi ne    7 %
Nikdy    56 %
Autor: Majka Vinická, Kbak