Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Výměna manželek: Cizí ženská v posteli, ubrečený chlap a ukradené boty

18. května 2012 | 04:59

VIDEO: Emoce, slzy a plané sliby. Manžel, který neváhá kvůli blahobytu rodiny pracovat dvacet hodin denně, sedm dní v týdnu. Po pár dnech Výměny se však úplně sesype. Z tvrďáka je rázem malý ufňukánek.

V dalším díle Výměny manželek uvidíte, jak se bude cítit temperamentní Iva v domácnosti s poklidným životním tempem v satelitu u Prahy a jak zvládne Marie rodinu se třemi živými dětmi a poměrně náročným manželem Milanem v nevelkém panelovém bytě.

Rodina č. 1 - Iva (29 let)a Milan (31 let) Vospálkovi

Vytížený workoholik a nepostradatelná mamina

První účastníci Výměny manželek žijí v Děčíně v panelovém domě v bytě 3 + 1. Iva je už od sedmnácti let s dětmi doma na mateřské a její manžel Milan, aby rodinu nadstandardně uživil, střídá během týdne tři zaměstnání. Bohužel je natolik vytížený, že se s rodinou vidí jen minimálně.

„Nechávám si volnou jen neděli, kdy jsem po noční,“ říká Milan a jeho žena doplňuje: „Všechno je na mě, vaření, úklid, práce s dětmi. Milan chodí jen do práce. Zjistili jsme, že za poslední tři měsíce jsme se viděli jen dvacet čtyři hodin.“

Tatínek Milan si svoji nepřítomnost v rodině snaží vykoupit různými dárky pro děti i manželku. Ve volném čase navíc bere rodinku na hezké výlety. Přestože je domácnost díky otci dobře zajištěná, Iva není úplně šťastná. Právě proto se přihlásila do Výměny. „Zajímalo by mě, jak to zvládnou beze mě, protože beze mě si nedojdou ani na záchod,“ uzavírá Iva.

Video se připravuje ...
Milan nese odloučení od manželky opravdu těžce. Se slzami v očích uprosí štáb o možnost Ivě zavolat. • VIDEO: TV NOVA

Rodina č. 2 - Marie (36) a František (28 let) Kaslovi

Činorodá podnikatelka a gaučový "zajíček"

Druhá rodina bydlí nedaleko Prahy v obci Mochov, kde si manželé Kaslovi před rokem koupili řadový domek na hypotéku. Třiceti šestiletá Marie má krámek s textilem, o který se denně stará, manžel František je o osm let mladší a živí se jako automechanik, další členové rodiny jsou 6letý syn Míša a 17letá dcera Marie z prvního manželství. Do Výměny manželek přihlásil rodinu otec František.

„Někdy mě moje žena štve, ale to je normální,“ vysvětluje František. Jeho nejoblíbenější činností je odpočinek na gauči a hraní počítačových her. Marii to sice nevadí, ale s Výměnou souhlasila, protože doufá, že se Fanda projeví jako samostatný, rovnocenný partner. „Já doufám, že manžel bude ten, který rodinu podrží a že to tady beze mě zvládne,“ říká Marie.

Zápletka: Cizí ženská v posteli, ubrečený chlap a ukradené boty

Hned první noc bude pro Marii v novém bydlišti šokující! Před bytem nechá své boty, které do rána zmizí. „Zapomněl jsem Marii říct, že si musí všechno schovávat. Asi ty boty někdo ukradl,“ osvětluje zmizení bot Milan a dodává: „Zůstaly tam jenom moje křusky, ty si nikdo nevzal.“

A nejen ukradené boty se stanou předmětem ranní diskuse v rodině Vospálkových. Vyměněná manželka prozradí, že nejmladší dcera v noci nemohla spát a nevěděla, ke komu si jít lehnout. „Tak nějak se to střídalo, chvíli ležela u mě, chvíli u Milana,“ říká Marie.  „Nakonec jsme si museli lehnout do jedné postele a malou si dát doprostřed. Je to zvláštní spát s cizí ženskou v posteli. Nemohl jsem usnout, tak jsem šel do obýváku,“ vysvětluje Milan.

Milan nemůže spát ani další noci. „Nedá mu spát ta zodpovědnost za děti. Jeho manželka, která ji bere normálně na sebe, tady teď není, a to ho trápí,“ říká Marie.

Milan pak připraví pro svou "novou" rodinu nečekané překvapení: vezme je na výlet do auqaparku Tropical Island v Berlíně. „Zlatej můj domácí pecivál,“ komentuje překvapení Marie.

Výlet do Berlína i vyměněná manželka otevřou Milanovi oči. Uvědomí si, že má doma milované děti, které zanedbává. „Musím se jim věnovat. Chci s nimi být, protože ty děti rostou a já se jim nevěnuji. To musím napravit!“, prohlašuje odhodlaně.

Výměnu ale nese hodně těžce. „Strašně se mi stýská po mé ženě. Chtěl bych ji slyšet.“ Štáb nakonec udělal výjimku a dovolil Milanovi Ivě zavolat.