Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno 21°C

Opustila děti: K Vánocům jim poslala jen SMS!

Fotografie
27. prosince 2010 | 14:29

První Vánoce v životě bez vlastní mámy strávily děti hvězdy reality show Výměna manželek Karly Havránkové (39). Karla (6), Matěj (7), Natálka (11), Pavel (15), Zuzana (16) i nejstarší Petr (18) viděli maminku naposledy přesně před rokem. Letos za nimi místo ní dorazila esemeska s přáním hezkých svátků.

Karla Havránková bývala svým dětem dobrou matkou a Petru Havránkovi (41) výbornou manželkou. Podle jejího muže to platilo až do natáčení Výměny manželek. Po ní si Karla Havránková našla výrazně mladšího, bezdětného přítele a rodinu se šesti dětmi opustila. „Já jsem neopustila děti, já jsem opustila Havránka,“ řekla včera Blesku Karla Havránková.

Faktem ale je, že se s dětmi rok neviděla. Za celou tu dobu jim navíc neposlala ani korunu. Nelze se proto divit, že soud svěřil v listopadu pět mladších nezletilých dětí do výhradní péče otci. Matka by mu na jejich výchovu měla měsíčně přispívat v součtu 1400 korunami. „To by ho zachránilo, těch ubohých čtrnáct set?“ kontrovala Karla Havránková otázkou na dotaz Blesku, proč rodině neposkytne alespoň tento příspěvek.

Přežívají za 15.000 tisíc měsíčně

„Žije nás jedenáct z patnácti tisíc,“ odtajnil své finanční poměry Petr Havránek. Střechu nad hlavou má i s dětmi díky rodinné známé Ivaně Bäumlové (39). Jejich přátelství časem přerostlo v lásku a společně se starají o deset, respektive devět dětí. Nejstarší syn Petra Havránka si totiž v květnu našel přítelkyni a osamostatnil se. „Když si najdete systém, tak se to dá zvládnout. Sice s odřenýma ušima, ale dá,“ uvedla náhradní maminka malých Havránků Ivana Bäumlová.

Každý člen její velké rodiny od ní měl něco pod vánočním stromečkem. Nejmenší děti se jí za její maximální péči odvděčují náklonností a říkají jí »mami«. „Třeba to Petr jednou mým dětem vrátí. Jsem silná cukrovkářka a teď mi ještě diagnostikovali roztroušenou sklerózu,“ přiznala Ivana Bäumlová bez nejmenší známky sebelítosti.

Autor: Michal Budík, Kjaj