Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

12 tipů na dárky pro nejmenší. Zjistili jsme, co jim udělá radost

  • Podívej se, jak se leskne! Nejmenší děti sice nechápou, proč se Vánoce slaví, ale krásná výzdoba a vánoční atmosféra zaujme i je
    8. prosince 2014 | 06:00

    Nějaké chrastítko? Nový dudlík? Jednoduchá skládačka? Tak nějak vypadá úvaha těch, kdo vymýšlejí, jaké dárky koupit nejmenším dětem. Zatímco novorozenec se pár týdnů nebo měsíců bez hraček obejde, půlroční dítě už ocení ledacos, natožpak roční či dvouleté batole. Našli jsme pro vás zajímavé hračky pro nejmenší kluky a holky, abychom vám vymýšlení dárků pod stromeček usnadnili. 

  • Červené závodní autíčko pro kojence

    Autor: Cucorka
    Devět centimetrů velké dřevěné autíčko je bytelné, a vydrží tak i hrubší zacházení. Vyrábí ho firma Selecta a je určeno dětem od půl roku věku, kterým se díky tvaru výborně drží. Snadno jezdí, a tak zároveň kojence stimuluje k tomu, aby lezl za ním. Za 280 korun ho najdete na webu www.cucorka.cz, zdravotní atesty jsou samozřejmostí.

  • Když beruška, tak na klíček

    Autor: Hugo chodí bos
    Kdyby se vám zrovna nechtělo pořizovat nějakou supermoderní interaktivní hračku, sáhněte po klasice klasik – takové, jako je třeba plechová beruška na klíček od společnosti Kovap velká dvanáct centimetrů, kterou najdete v obchodě www.hugochodibos.cz za velice přijatelných 195 korun. Tipujeme s jistotou, že už její pozorování malé dítě nadchne.

  • Duhové medailonky do pusy i do ruky

    Autor: Lamazé

    Tohle je víc než obyčejné chrastítko. Kousátko žirafa, zrcátko slon, chrastítko krokodýl a otáčející se kočka dítě nejen zabaví, ale hračka zároveň pomůže rozvíjet jeho hmat, sluch a příjemné duhové barvy působí pozitivně na zrak. Hračku snadno připevníte na dětskou postýlku či stříšku kočárku. Zhruba patnáct centimetrů velká hračka je omyvatelná a splňuje nejpřísnější bezpečnostní normy. Na www.lamaze.cz ji pořídíte za 249 korun. 

  • Pískací slon, kterého si vaše dítě může osedlat

    Autor: Fatra

    Nepamatujete si ho ze svého dětství? Přesně taková nafukovací zvířata, která navrhla výtvarnice Libuše Niklová, se vyráběla už někdy v 70. letech. Nyní s nimi ve Fatře Napajedla přišli znovu – kromě slona jsou k mání také žirafa, buvol, koník či třeba housenka. Slona, který unese až dvacetikilové dítě, mají třeba na www.hastrmanek.cz za 254 korun. 

  • Dřevěná skládačka, která učí tvary s vkusem

    Autor: Ookidoo

    Skládaček pro nejmenší je na trhu spousta, nevýhodou je, že mnohé z nich jsou zbytečně křiklavé nebo z plastu, který nic nevydrží. O tomhle výrobku firmy djeco, který je určen pro děti od 18 měsíců, to neplatí. Dřevěná vkládací krabička s motivem tučňáků má velikost 12 cm x 6,5 cm x 12 cm a za 438 Kč je ke koupi na www.ookidoo.com.

  • Povedená opora pro první kroky

     

    Autor: IKEA

    Jakmile se váš malý potomek nebo vnouče začne stavět na nohy, potřebuje pro své první kroky pořádnou oporu – takovou, jakou představuje například chodítko Ekkore, které prodává IKEA. Za výrobek kombinující modrou barvu a světlou břízu dáte 399 korun. 

  • Lego může zaujmout i nejmenší batolata

     

    Autor: Lego

    Stavebnice Lego Duplo Postav si zvířátka je určena dětem zhruba od roka a půl. Díky velkým pestrobarevným kostkám můžete společně postavit žirafu, králíčka, pejska, červíka a mnoho dalších zvířecích kamarádů. Doporučená cena je 349 korun, ke koupi je ve všech běžných kamenných i internetových hračkářstvích, jako třeba na www.pompo.cz

  • Nádherná bugatka pro první projížďky

    Autor: Space4kids

    Pokud si myslíte, že přišel čas pořídit domů nějaké odrážedlo, můžete se zkusit podívat po nějakém méně obvyklém tvaru, jako je třeba model retro závodního auta za 2499 korun – hodí se především k užití vevnitř. Výrobek firmy Vilac nabízí například www.space4kids.cz. Autíčko je dlouhé 76 centimetrů a má zatáčecí kolečka.

  • Panenka, s níž se dá mazlit i učit

    Autor: Bino

    Takové hračky rodiče milují. Děti naštěstí taky. Řeč je o edukativních panenkách, které nabízí například www.dondotoy.cz  – jednu pořídíte kolem šesti set korun. Měkká hračka pomáhá v rozvoji motoriky, při nácviku rozepínání a zapínání, zasouvání a provlékání. 

  • Ať je na co koukat aneb něco na zeď do pokojíčku

     

    Autor: Space4kids/Janod

    Dárek pro dítě nemusí vždycky představovat hračka, ale také třeba výzdoba na zeď nebo kousek nábytku do pokojíčku. Do této kategorie spadá i tip na velkou magnetickou nálepku na zeď, kterou doplňuje dvanáct magnetů autíček, a podobně. Malé dítě může vše pozorovat, starší set zapojí do svých her. Ulovíte na www.agatinsvet.cz za 903 korun. 

  • Tradiční pohádka hodně netradičně - co takhle látková knížka?

     

    ...
    Autor: Ebulbo

    Známá pohádka trochu jinak? Tak to jste tu správně. Plyšový vlk v sobě skrývá látkové leporelo s atributy populárního příběhu a prodávají ho na www.boom-babyshop.cz za 789 korun. Produkt firmy Ebulobo v sobě skrývá mnoho interaktivních prvků, které pomáhají rozvíjet motorické schopnosti dítěte (chrastí, šustí), celkem má látkové leporelo osm stran. 

  • I ve vaně se dá kreslit, věděli jste to?

    ...
    Autor: ...

    Sháníte drobnost za pár korun, která přitom vzbudí veliké nadšení? Tak co třeba pastelky, s nimiž se dá kreslit během koupání ve vaně? Všechno se pak dá snadno smýt. Sada šesti pastelek značky Alex obsahuje i houbičku na smazání nakreslených výtvorů, v nabídce je má například www.sparkys.cz za 189 korun. 

Diskuse ke článku
.