Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Neuvěřitelná hrátka přírody! Dvojčata black & white budí rozruch, na vině jsou smíšené geny

5. dubna 2012 | 06:43

Jako andílek a ďáblík působí stejně staré sestry Remee a Kian (7) z britského Dudley. Za to, že je jedna černá a druhá bílá, mohou geny rodičů. Nemají však jen rozdílnou barvu pleti, ale i povahu.

Je dávno jasné, že dvojvaječná dvojčata si nemusí být podobná. Ale aby jedno z dětí bylo bílé jako padlý sníh, blonďaté a s blankytnýma očima, kdežto druhé černé jako eben, se všemi příslušnými rysy – to je přeci jen velká zvláštnost.

Geny až po prarodičích

"Když se dcerky narodily, bylo jen těžko uvěřitelné, že jsou dvojčata, protože byly tolik jiné," vzpomíná maminka Kylee Hodgson (25).

Remee a Kian jsou sestry a dokonce dvojčata!
Autor: profimedia.cz
Pro rodiče to byl samozřejmě šok, přestože jsou oba ze smíšených manželství. Jak Kylee, tak její partner Remi Horder mají "bílé" matky a "černé" otce. Naštěstí se tedy ve finále nemuseli nijak podezřívat z nevěry. Navíc Kylee, která je sama tmavé pleti, má zcela bílou sestru.

Evidentně se tedy jejich smíšené geny rozhodly zpestřit život i další generaci a u dvojčat Remee a Kian se podělily o to pikantněji, prostě fifty-fifty.

"Lidé se mě kolikrát ptali, proč oblékám holčičky úplně stejně. Tak jsem popravdě řekla, že jsou dvojčata a nechala jsem je, ať jim to vrtá hlavou," usmívá se Kylee.

Každá je úplně jiná

Holčičky se sice narodily jen minutu po sobě, ale od prvního okamžiku byla každá jiná, nejen vizuálně. Značně se totiž liší i jejich povahy.   
 
„Doufala jsem, že když budou stárnout, budou si víc podobné, ale zatím je viditelný opak,“ usmívá se matka. Lékaři však přesto stále tvrdí, že se jejich barva pleti časem více vyrovná, tedy Kian o něco zesvětlá a Remee naopak nebude taková bledulka.

Právě tmavá Kian je ta rozvernější, otevřenější, víc sebevědomá a pořád rozesmátá, zatímco Remee je mnohem zadumanější a uzavřenější. Každá proto chodí i do jiné třídy a našly si jiné kamarádky. Přesto ale k sobě mají velmi vřelý a blízký vztah.

„Kian má ráda zvířata, Remee zase baví vaření. Obě však milují hudbu a tanec. Vychází spolu opravdu dobře, jsou ty nejlepší kamarádky,“ uzavírá Kylee.


Autor: bak