Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Šílenství trvá: Dvojčata Šeherezáda a Onur

Dvojčátka Šeherezáda a Onur přišla na svět předčasně. Snad jim jejich jména přinesou štěstí.
10. března 2011 | 14:07

Na světě jsou další jmenovci televizních hrdinů. Sourozenecký pár Šeherezáda a Onur přišel na svět v košické nemocnici začátkem března. Maminka si seriál natolik oblíbila, že po ústředních postavách pojmenovala své předčasně narozené děti.

Dvojčátka se narodila v 32. týdnu těhotenství Marii Mižigárové (42). Ta se při výběru jmen inspirovala hlavními postavami turecké telenovely Tisíc a jedna noc. Chlapeček po narození vážil 1 730 g a měřil 39 cm, jeho sestřička Šeherezáda měla jen 870 g a měřila 37 cm. Syna oslovuje Ňunur a dcerku Šereza. S manželem panem Aloisem (43) mají už deset dětí a dokonce i nějaké to vnoučátko.

"Dvojčata přišla na svět předčasně a v značně rozdílné hmotnosti. Holčička má závažné růstové deformace, ale po sedmi dnech už přibralo 40 gramů. Dětičky se mají dobře, ale nedají se vyloučit ani komplikace. V naší péči budou ještě minimálně tři měsíce," uvedl ředitel Dětské fakultní nemocnice a zároveň přednosta kliniky neonatologie Petr Krch.

V souvislosti se jmény dvojčat jen dodal, že si je vždy vybírají rodiče. Na oddělení jsou ale už na
exotické křestní jména zvyklí. Svým dětem by však takové určitě nikdy nedal. Prý i proto, že tento seriál vůbec nesleduje.

Nejsou první

Prvenství patří Šeherezáda z Velké Idy (okr. Košice). Narodila se Tatianě Janovy (34) z osady u Košic 6. února. Do matriky jí zapsali maďarskou verzi jména - Šeherezáda. Na přelomu února a března přišel v nitranské porodnici na svět první Onur. Příjmení má Lakatoš a doma ve Svätoplukově ho čekalo pět sourozenců. Jeho matka Světlana (24) však z nemocnice náhle utekla a hledala ji policie.

VÝZVA

Máte ve své rodině nebo okolí někoho, kdo pojmenoval své dítě po některé z filmových či seriálových postav? Napište nám na prozeny@ringier.cz.



Autor: Čas.sk, Klena