Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno 21°C

Nakaženi Šeherezádou: Slovenka dala dceři její jméno!

Zatímco u nás byla telenovela Tisíc a jedna noc po týdnu odsunuta do méně sledovaného času, na Slovensku je velkým hitem. Slovenky jsou na ni doslova závislé. Došlo to už tak daleko, že po hlavní hrdince Šeherezádě pojmenovávají děti!

Tisíc a jedna noc byla v České republice po týdnu vytlačena z nejsledovanějšího času. Úspěch, který měl změnit televizní kulturu, se nekonal. Naopak na Slovensku je seriál stále více a více úspěšnější. Vytlačuje dříve tak oblíbené seriály a psychologové dokonce Slovenky varují před závislostí. Šeherezáda si je zcela podmanila.

Zatím ale největší důkaz lásky k seriálu prokázala Tatiana Janová (34) z Veľké Idy u Košic. Matka sedmi dětí svou nejmladší dcerku pojmenovala Šeherezáda. Děvčátko, které se narodilo 6. února, ale kromě jména nic jiného s hrdinkou nespojuje. Se svou velkou rodinou se tísní v malé chatrči na kraji vesnice.

Telenovela náhle matku inspirovala

Matka přiznala, že pro holčičku měli s manželem vymyšlené jiné jméno. "Chtěli jsme Vanesku. Na poslední chvíli jsme se ale rozmysleli a jméno jsme změnili na Šeherezádu." Rodina se na seriál dívá pravidelně. Tatiana vynechala asi jen tři díly. "Dívám se na to ráda, je to hezké," dodala.

Slovenský deník Nový čas, který zprávu vydal, se jel i informovat na matriku v Košicích, zdalipak úřednice neměly problém se zapsáním nezvyklého jména. Ty naopak přiznali, že už vedou různá zvláštní jména, jako je Rodrigo, Esteban, či Desiree. "Rodiče jen musí přjít s důkazem, že někde na světě podobné jméno existuje," řekla matrikářka Zlatica Fabová.

Autor: evak, cas.sk