Neděle 22. prosince 2024
Svátek slaví Šimon, zítra Vlasta
Zataženo, déšť 5°C

Nejlepší tvarohové dezerty: Řezy, bábovka i koláč!

  • Tvarohové dezerty
    23. listopadu 2014 | 06:00

    Koláče z tvarohového těsta jsou rychlé a snadné. Jejich chuť je nakažlivá a zaručeně se po nich zapráší. Dobrou chuť!

  • Koláč s ovocem

     

    Doba přípravy: 20 minut
    Doba pečení: 30 minut

    Budete potřebovat
    (na 1 plech):

    1 vaničku měkkého tvarohu
    250 g polohrubé mouky
    190 g moučkového cukru
    5 vajec
    100 ml oleje
    1 prášek do pečiva
    ovoce podle chuti

    Postup:

    Žloutky utřete s cukrem do pěny. Postupně přidávejte olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a tvaroh. Vše dobře promíchejte a nakonec opatrně přidejte tuhý sníh z bílků. Těsto nalijte do pečicím papírem vyložené formy nebo na menší plech. Poklaďte ovocem a dejte péct na 30 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Po upečení můžete koláč dozdobit kopečkem zakysané smetany nebo šlehačkou.

    Tvarohové dezerty
    Autor: Shutterstock
  • Tvarohové řezy

     

     

    Doba přípravy: 30 minut

    Doba pečení: 35 minut

    Budete potřebovat
    (na 1 formu):

    250 g polohrubé mouky
    4 vejce
    120 g moučkového cukru
    1 lžičku prášku do pečiva
    100 ml oleje
    1 lžíci kakaa
    1 vanilkový cukr

    Na tvarohovou část:
    250 g tvarohu
    1 vejce
    1 vanilkový cukr
    1 lžíci citronové šťávy
    100 g moučkového cukru

    Postup:

     

    Vejce ušlehejte s cukrem do pěny, přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, olej a vanilkový cukr. Vše dobře promíchejte a nalijte do formy vyložené pečicím papírem. Tvaroh smíchejte s vejcem, cukry a citronovou šťávou. Pomocí cukrářského sáčku vytvořte na koláči mřížku. Tvaroh se při pečení částečně propadne do těsta. Koláč pečte asi 35 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

    Tvarohové dezerty
    Autor: Shutterstock
  • Hrníčková bábovka

     

     

    Doba přípravy: 20 minut
    Doba pečení: 45 minut

    Budete potřebovat
    (na 1 formu):

    1 kostku másla
    5 vajec
    2 hrnky moučkového cukru
    1 měkký tvaroh
    2 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
    1 prášek do pečiva
    špetku soli
    1 lžičku nastrouhané citronové kůry

    Postup:

     

    Máslo utřete s žloutky a cukrem do pěny. Přidejte tvaroh, mouku smíchanou s práškem do pečiva, špetku soli a citronovou kůru. Dobře promíchejte a nakonec do těsta vmíchejte tuhý sníh z bílků. Těsto nalijte do formy vymazané máslem a vysypané moukou. Bábovku pečte asi 45 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

    Bábovka má celou řadu podob a chutí.
    Autor: Shutterstock.com
  • Borůvkový koláč

     

    Doba přípravy: 30 minut
    Doba pečení: 40 minut

    Budete potřebovat
    (na 1 plech):

    1 balení mražených borůvek
    3 vejce
    120 g másla
    150 g moučkového cukru
    2 balíčky vanilkového cukru
    250 g polohrubé mouky
    3 lžíce škrobové moučky
    200 g měkkého tvarohu
    120 ml smetany
    2 lžičky prášku do pečiva

    Postup:

    Máslo utřete s cukrem do pěny. Přidejte vejce, mouku smíchanou s práškem do pečiva, šlehačku a 1 lžíci škrobové moučky. Ze surovin vypracujte hladké těsto a rozdělte ho na 2 poloviny. Jednu polovinu rozložte na plech. Tvaroh smíchejte s vanilkovým cukrem a 1 lžící škrobové moučky. Rozetřete ho na těsto. Navrch dejte vrstvu borůvek a posypejte poslední lžící škrobové moučky a překryjte druhou polovinou těsta. Koláč pečte asi 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Po upečení nakrájejte na kostky a posypejte moučkovým cukrem.

    Borůvkový dort
    Autor: Shutterstock.com

     

Autor: pil
Diskuse ke článku
.