Kupované müsli tyčinky se často svým složením a schopností rychle zasytit podobají spíš kalorickým sušenkám a nejsou na zahnání hladu právě ideální. Jestli ale máte podobné křupavé tyčinky rádi, pak si je raději upečte sami doma. Vyzkoušejte náš recept, tyhle domácí tyčinky jsou úžasné a nadlouho ukonejší váš žaludek.
Co budete potřebovat?
Na 12 kousků budete potřebovat 75 g sušených plodů (meruněk, jablek, fíků), 50 g mandlí (celých, neloupaných), 40 g restovaných sójových semínek, 30 g lněných semínek, 50 g ovesných vloček, 50 g jáhlových vloček, 125 g tekutého medu, 1 balíček vanilkového cukru (nebo vanilková tresť) a 1 bílek.
Nemáte rádi müsli tyčinky? Věřte, že když vás chytne mlsná a nebudete chtít přibírat, budou se místo dortíků hodit!
Autor: profimedia.cz
Jak si ovesnou dobrotu připravíte?
Sušené plody nakrájejte na malé kostičky, mandle nasekejte nadrobno. Případně oboje rozsekejte v mixéru. Přidejte sójová jádra, lněná semínka a ovesné vločky a všechno dobře promíchejte.
K suché směsi přidejte med, vanilkový cukr a bílek a ještě jednou dobře promíchejte. Takhle připravenou směs rozprostřete na plech vyložený papírem na pečení. Vlhkýma rukama vytvořte na plechu asi 1 cm silnou vrstvu ovesné směsi a přitom ji dobře upěchujte.
Náš tip
Müsli tyčinku je dobré zapíjet vodou, protože jednotlivé suroviny lépe nabobtnají a zaplní žaludek, který pak dřív vyšle signál, že je sytý.