Neděle 22. prosince 2024
Svátek slaví Šimon, zítra Vlasta
Oblačno 4°C

Recept dne: Lehké zeleninové rizoto

Lehké zeleninové rizoto
2. července 2013 | 16:06

Léto snad konečně dorazilo i k nám a se stoupajícími teplotami přestáváme mít chuť na těžká jídla. Zapomeňte tedy na svíčkovou i knedlo-vepřo-zelo a připravte si k večeři osvěžující rizoto plné čerstvé zeleniny.

Lehké zeleninové rizoto

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

1 l zeleninového vývaru
250 g rýže
100 g cukety
250 g chřestu
2 jarní cibulky
1 cibuli
50 g másla
2 lžíce olivového oleje
1 lžíci sekané máty
1 lžíci sekané petrželové natě
10 ml bílého vína
50 g parmazánu
sůl
pepř

Lehké zeleninové rizoto
Autor: Dušan Křístek
Postup:
Na rozehřátou pánev vlijte olivový olej, přidejte nasekanou cibuli a zelenou cibulku, na kousky nakrájený oloupaný chřest, na kolečka nakrájenou cuketu a ochuťte. Dále přidejte rýži, dobře promíchejte a podlijte vínem. Víno nechte vstřebat a rizoto za stálého míchání podlijte vývarem. Vařte asi 20 minut. Když rýže změkne, přidejte máslo, nastrouhaný parmazán, sekanou mátu a petrželovou nať, dobře promíchejte a podávejte.

Rizoto by mělo mít krémovou konzistenci.

Doba přípravy: 20 minut   Doba vaření: 35 minut

Inspirace na každý den

Další tisíce receptů naleznete na stránkách recepty.blesk.cz. Recepty jsou napsané pěkně přehledně krok po kroku! Díky naší internetové kuchařce budete hned vědět, kolik času vám vaření či pečení zabere, i kolik kalorií jednotlivé recepty obsahují.

Autor: archiv