Neodolatelné moučníky: Nadýchaný makovník se švestkami
13. 6. 2013 • 19:09
Máte rádi švestky a švestkové koláče, ale ten klasický s drobenkou vám už tak trochu "leze krkem"? Zkuste spojit jejich sladkokyselou chuť s klasickým makovníkem.
Nadýchaný makovník se švestkami
Budete potřebovat (na dortovou formu):
200 g polohrubé mouky
250 ml mléka
100 g mletého máku
1 vanilkový cukr
2 lžičky kypřicího prášku
150 g moučkového cukru
švestky
Postup:
1. Mouku prosejte s moučkovým a vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. Přidejte mák a podle potřeby přilévejte mléko.
2. Polovinu těsta vlijte do formy a poklaďte vypeckovanými švestkami. Přidejte zbytek těsta a pečte ve vyhřáté troubě.
Doba přípravy: 45 minut
Doba pečení: 30 minut

Nadýchaný makovník se švestkami
• isifa.cz