Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vynikající a rychlé cukroví, kterému neodoláte

Neodolatelné vánoční cukroví, které zvládne i začátečník.
18. prosince 2012 | 11:00

Tradiční kousky už máte určitě napečené. Co tedy letos zkusit nějaké nové cukroví, které jste ještě nikdy nedělala? Vyzkoušejte naše recepty. Uvidíte, že všem bude chutnat!

Vánoce už jsou tu za pár dní. V domácnostech to voní vanilkou, kořením i jehličím. Na balkonu či ve spíži jsou narovnané krabice s napečeným cukrovím.

Oblíbené pracny, ořechy, slepovaná kolečka... Těm nikdo neodolá. Přesto můžete svůj obvyklý sortiment rozšířit. Inspirujte se našimi netradičními recepty. Stačí jen kliknout na obrázek a můžete péct!

Kakaové věžičky s arašídovým krémem

Tohle vánoční cukroví zvládne i začátečník v kuchyni. Přesto je naprosto ojedinělé. Jak svým vzhledem, tak výtečnou chutí. Spojení kakaového těsta a krému z arašídů a bílé čokolády je prostě neodolatelné.

Višňové hvězdičky

Další z těch, které máte hotové za chvilku. Křehké hvězdičky s kousky sušených višní slepené pikantní višňovou marmeládou vás doslova uchvátí. Hvězdičky můžete spojit i nutellou nebo máslovým krémem s pravou vanilkou.

Oříškové placičky s marcipánem

Mezi oblíbené výtečné "rychlovky" zařadíte i tyto placičky. Při jejich přípravě vám mohou pomoci i děti. Marcipán dodá těstu neodolatelnou příchuť. Záleží jen na vás, zda si je nakonec ozdobíte drcenými lískovými, vlašskými či syrovými burskými ořišky.

Višňové hromádky

Ani příprava tohoto cukroví vám nezabere moc času. Přesto vypadá nádherně a chutná ještě lépe. Kombinace slaďoučkých kandovaných višní a pikantní nakyslé višňové marmelády je prostě božská.