Neděle 22. prosince 2024
Svátek slaví Šimon, zítra Vlasta
Oblačno 4°C

Jak se osvěžit? Namíchejte si doma osvěžující pivní koktejly!

24. července 2012 | 10:40

Čím se ochladit v parném létě? Přece ledovým koktejlem z ovocného piva. A nezapomeňte pozvat kamarádky, jedna sklenka vám nebude stačit!


Bowle

Ingredience:
1 l piva Zlatopramen Radler pomeranč a zázvor
5 cl likéru z černého rybízu
5 cl brandy
ovoce (plátky pomeranče, maliny, krájený zázvor, jablka)

Bowle
Autor: Heineken
Postup přípravy:
Do skleněné mísy nasypte ovoce a zalijte 500 ml piva, likérem a brandy, promíchejte a směs nechte v ledničce odležet. Další den dolijte druhou půlkou piva, znovu promíchejte a servírujte ve skleněných šálcích.

Počet drinků: 5
Doba přípravy: 4 minuty

Mátové opojení

Ingredience:
100 ml piva Zlatopramen Radler citrón
2 cl kávového likéru
1/2 limety
dvě snítky máty
ledová tříšť

Postup přípravy:
Do sklenky na whisky dejte kousky limety                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            a mátu, trochu podrťte, zasypte ledovou tříští a dolijte kávovým likérem, pivem a lehce promíchejte. Sklenku ozdobte snítkou máty.

Počet drinků: 1
Doba přípravy: 4 minuty

Koktejl s mátou
Autor: Heineken

Jahodový sen
Jahodový koktejl
Autor: Heineken

Ingredience:
100 ml piva Zlatopramen Radler pomeranč a zázvor
dvě snítky čerstvého rozmarýnu
4 jahody
 2 cl javorového sirupu
2 cl citronové šťávy
kostky ledu

Postup přípravy:
V šejkru lehce podrťte jahody a rozmarýn, pak přidejte sirup, šťávu, kostky ledu a protřepejte zhruba 15 sekund. Obsah šejkru přelijte do sklenky na long drink, dolijte pivem a promíchejte. Koktejl ozdobte čerstvým rozmarýnem.

Počet drinků: 1
Doba přípravy: 4 minuty

Autor: ot, Kema