Nepečený dezert z piškotů s jahodami | Pro ženy | Blesk.cz

Nepečený dezert z piškotů s jahodami

1. července 2011 | 10:55

Nechcete se zdržovat dlouhou dobu s přípravou dezertu? Moučníky bez tepelné úpravy jsou vděčné právě v letních měsících. Jen počítejte s nějakou dobou na jeho vychlazení.

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

1 balíček cukrářských piškotů
250 ml zakysané smetany
250 ml šlehačky
2 lžíce moučkového cukru
300 g jahod
100 ml jahodového sirupu
kakao na posypání

Postup:

Dno hranaté nádoby poklaďte cukrářskými piškoty, pokapejte jahodovým sirupem a potřete jedním kelímkem kysané smetany oslazené jednou lžící cukru. Pak poklaďte plátky jahod a nechte 12 hodin v chladu. Nakrájejte a ozdobte ušlehanou oslazenou šlehačkou, posypejte kakaem a ozdobte kousky jahod.

Doba přípravy: 30 minut
Doba chlazení: 12 hodin


Autor: Erika Pilátová, Kbak