Pátek 21. června 2024
Svátek slaví Alois, zítra Pavla
Polojasno 26°C

Jaké jsou osudy herců z legendárního seriálu Ranč U Zelené sedmy? Budete v šoku!

9. června 2024 | 05:58

Rodinný seriál Ranč U Zelené sedmy bavil diváky všech věkových kategorií od konce devadesátých let až do roku 2005. Vzpomenete si ještě na komické situace a všechny nástrahy, se kterými se potýkala rodina Kudrnových na svém nečekaně získaném statku? Pojďte zjistit, jak vypadají a co v současnosti dělají hlavní představitelé. Z některých osudů možná budete v šoku, další naopak vídáme na obrazovkách dodnes…

Miroslav Noga alias Tatínek Kudrna měl problémy s alkoholem

Tatínka Vojtu, počítačového programátora rodiny Kudrnových, ztvárnil slovenský herec Miroslav Noga. Umělec si své soukromé bedlivě střeží a má k tomu pádný důvod. V soukromí totiž usměvavého herce potkal těžký osud. Narodil se mu postižený syn, rozvedl se a svůj žal zapíjel  alkoholem, až se na něm stal jeden čas závislý. Kromě dvou dospělých synů Olivera a mladšího Marka z prvního manželství, z nichž právě Marek trpí těžkým postižením, a žije proto v ústavu, má herec ještě desetiletou dceru Dominiku z druhého vztahu s dlouholetou partnerkou. 

Autor: Profimedia

Herec moc často do společnosti nevychází a raději tráví svůj volný čas s rodinou. Na druhou stranu jeho herecká kariéra Rančem U Zelené sedmy rozhodně neskončila. Od té doby natočil 64letý herec mnoho filmů a seriálů jako například novější pohádku Když draka bolí hlava nebo romantickou komedii Lítá v tom.

Marián Beník alias Štěpán pohoršil veřejnost i producenty

Pamatujete si ještě příhody dospívajícího, na první pohled slušného Štěpána, kterého si zahrál Marián Beník? Nejen diváci, ale i filmoví kritici mu tenkrát předpovídali slibnou hereckou kariéru. K tomu ovšem nikdy nedošlo. Tedy alespoň ne tak, jak by si pro něj jeho přátelé a herečtí kolegové představovali. Jak později vypátrala slovenská média, Beník točil homosexuální filmy pro dospělé. A podle všeho si natáčení gay porno filmů v roce 2009 a s tím související nahotu prý dokonce užíval.

Autor: ČSFD.cz, Česká televize

Když se o všem dozvěděli jeho herečtí kolegové, nemohli uvěřit, jaký je jejich stydlivě vyhlížející kolega ve skutečnosti. Zanedlouho oslaví Marek Beník, na něhož kvůli jeho zvrhlé minulosti filmoví tvůrci a producenti zanevřeli, kulaté 40. narozeniny. Vystudoval stavební fakultu v Ostravě, ale není jasné, jakému oboru se dnes představitel dospívajícího Štěpána z Ranče U Zelené sedmy věnuje.

Milena Steinmasslová alias maminka Kudrnová je hvězdou TV Nova

Milena Steinmasslová, která v seriálu Ranč U Zelené sedmy hrála maminku Elišku Kudrnovou, snad nestárne. Herečka má dodnes mnoho rolí. Diváci ji teď mohou vídat pravidelně na TV Nova v nekonečném seriálu Ulice, kde hraje babičku Marečkovou. Aby vypadala starší, musí stále elegantní umělkyně nosit paruku a oblečení hodící se pro zralejší ženy.

Autor: Profimedia

V civilu je ale téměř k nepoznání, protože i v 69 letech vypadá stále mladě. V době začátku natáčení seriálu Ranč U Zelené sedmy bylo herečce 42 let. Kromě toho, že se objevuje v řadě českých seriálů a filmů, hostuje také v Divadle v Celetné, Divadle Na zábradlí, v Komorním divadle a Divadle Na Fidlovačce.

Jana Štěpánková alias babička zemřela v roce 2018

Představitelka seriálové babičky, která si jen málokdy nechá pro sebe jízlivou poznámku, Jana Štěpánková, pocházela z hereckého rodu. Stejně jako její nevlastní bratři, Petr Štěpánek a Martin Štěpánek, se i ona věnovala celoživotně herectví. Na kontě má nespočet rolí. Nezapomenutelná byla nejen v pohádkách, ale také třeba v Účastnících zájezdu nebo v seriálech Taková normální rodinka a Nemocnice na kraji města.

Autor: Profimedia

Posledním hereččiným filmovým počinem se stal snímek Doktor Martin: Záhada v Beskydech z roku 2018. Na konci roku 2018 známá umělkyně bohužel prohrála vleklý souboj se zápalem plic. Bylo jí 84 let.

Lubomír Kostelka alias děda Jeřábek také zemřel v roce 2018

Souseda dědu Jeřábka, který se s babičkou Kudrnových nakonec v seriálu oženil, hrál legendární herec Lubomír Kostelka. Jeho herecká kariéra byla opravdu pestrá. Naposledy se umělec objevil v komedii režisérka Zdeňka Trošky Babovřesky 2 z roku 2014. Známý byl i mezi dětskými fanoušky Kouzelné školky jako kamarád kouzelného Františka děda Lubin. Zemřel ve věku 91 let po prodělané srdeční příhodě, kdy jeho stav vážně zkomplikoval zápal plic.

Ivana Škarková alias Elis pověsila herectví na hřebík

Představitelka nejstarší dcery Kudrnových Ivana Škarková, vdaná Kratochvílová, už v dospívání toužila po tom, stát se herečkou, avšak na konzervatoř se nedostala. Když v seriálu Ranč U Zelené sedmy získala roli Elišky přezdívané Elis, splnila si tím velký sen. Zajímavostí je, že ve snímku k divákům ovšem nakonec nemluví vlastním hlasem, protože ten byl předabován Klárou Šumanovou. 

Po skončení natáčení zůstala Ivana v kontaktu se svými hereckými kolegy, žádné další nabídky na natáčení, a tím pádem i další rozvoj její herecké kariéry, jí ale zatím nepřišly. Vystudovala obor Marketingová a multimediální komunikace. Vdala se a má dvě děti. Celá rodina Kratochvílových žije nyní ve Zlíně. Ivana se chvíli pokoušela prorazit ve zlínském rádiu, ale ani tam nakonec nezůstala. Z Rádia Zlín přešla k práci do mezinárodní společnosti, která se zaměřuje na polepy aut. Na natáčení představitelka Elis dodnes vzpomíná s láskou, a i když kvůli své prchlivější povaze zrovna neobchází herecké castingy, nové roli by se nejspíš nebránila.

Pavel Zedníček alias malý Matěj náhle zemřel

Nejvíce šokující informací, se kterou přišel jeden z hercových známých na kanále YouTube, je smrt představitele mladšího z bratrů Matěje Kudrny ztvárněného Pavlem Zedníčkem. O herci, který v seriálu od jedenácti let ztvárnil svou největší a zároveň jedinou životní roli, nebylo dlouho nic známo. Jak ale minulý rok bohužel vyšlo najevo, bývalý dětský herec zemřel v roce 2023 v pouhých 36 letech po boji s  vážnou chorobou.

Role Aničky odstartovala Patricii Pagáčové kariéru

Role Aničky, kamarádky kluků Kudrnových, přinesla malé Patricii Solaříkové, vdané Pagáčové, úspěšnou hereckou kariéru. Herečka, které je v současnosti 35 let, právě v tomto seriálu začínala, když jí bylo dvanáct. Umělkyně, které z natáčení seriálu Ranče u zelené sedmy zůstal cit ke zvířatům, se od té doby začala objevovat v roli Terezy Jordánové v nekonečném seriálu Ulice, což jí pomohlo pokračovat v herecké kariéře.

Autor: Profimedia

V současnosti se sice v Ulici, kde hrála řadu let po boku Jakuba Štáfka a dalších herců, už neobjevuje, zato je dnes možné bývalou porotkyni pořadu SuperStar vídat na obrazovkách TV Nova v seriálu Jedna rodina. Tam ztvárňuje lékařku Olgu.

Autor: Tereza Brožová, Prostě fenomén