Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Metoda Markovič: Jak probíhal výběr herců a o čem bude druhá série?

Video se připravuje ...
Rozhovor s režisérem Metody Markovič
VIDEO: Prostě fenomén!
12. března 2024 | 05:00

V minulých týdnech měl premiéru nový kriminální seriál „Metoda Markovič: Hojer“, který sklidil pozitivní divácké ohlasy, a to i díky skvělému castingu. Voyo proto už připravuje další sérii. O čem bude? A jak probíhal výběr herců, kteří ztvránili vraha Hojera, detektivka Markoviče a další hlavní postavy? To zjistíte v exkluzivním rozhovoru s režisérem seriálu Pavlem Soukupem!

Metoda Markovič: Voyo plánuje druhou sérii!

Nová šestidílná detektivka Metoda Markovič: Hojer má nadšené divácké ohlasy a není se čemu divit – jde o opravdu povedený seriál. I proto se Nova rozhodla pustit do příprav další série. Na jaký příběh podle pravdy bude zaměřená tentokrát? To se dozvíte ve videorozhovoru s režisérem první série, Pavlem Soukupem, který si můžete pustit v úvodu článku. 

Autor: Voyo; Prostě fenomén!

Za úspěchem seriálu stojí vynikající casting a výkony hlavních představitelů, tedy Petra Lněničky v roli detektiva Jiřího Markoviče a Petra Uhlíka v roli vraha Ladislava Hojera. Režisér Petr Soukup v rozhovoru ovšem uvádí, že nebylo lehké tyto konkrétní herce do hlavních rolí prosadit. „Mě moc nebaví obsazovat herce, které vídám často,“ přiznal režisér.

Jak probíhal výběr herců pro role Hojera a Markoviče?

Režisér Soukup v rozhovoru prozradil, že Petr Uhlík nebyl jasnou volbou pro roli Ladislava Hojera. „Dokonce byl nejdříve několikrát odmítnut,“ rozpovídal se Soukup. Výběr herce pro roli Markoviče byl prý ovšem ještě těžší. „Hledali jsme někoho, komu se chcete přiznat k vraždě,“ popisuje složitý průběh castingu režisér.

Byla při castingu důležitější fyzická podobnost, nebo charisma herců? Jak se mladý režisér vypořádal s tím, že dobu, o které natáčí, nezažil? Celý videorozhovor si pusťte v úvodu článku!

Autor: Johana Fundová, Prostě fenomén, PSF