Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Rosnička Dolinová po 30 letech zavzpomínala: Jaké s ní měl Železný úmysly a proč na Nově skončila?

Video se připravuje ...
Rosnička Michaela Dolinová
VIDEO: Prostě fenomén
5. února 2024 | 06:00

Michaela Dolinová byla jednou z hlavních tváří televize Nova hned od jejích počátků, tedy od 4. února 1994. Diváci si ji oblíbili v roli moderní a tak trochu "ulítlé" moderátorky předpovědi počasí. Proč se tehdy rozhodla vyzkoušet moderátorskou roli, ačkoliv byla především herečkou? Jak se k ní a k ostatním tvářím televize Nova choval ředitel Vladimír Železný? Nejen o tom se otevřeně rozpovídala v novém rozhovoru!

Rosnička, která se nebála pojmout moderování po svém

Kdo by si nepamatoval Michaelu Dolinovou? S úsměvem na tváři moderovala předpověď počasí a nebála se při natáčení experimentovat – třeba promlouvat s tučňákem nebo používat novotvary typu sněhánky. "Když mě oslovili, že bych se hodila na počasí, tak jsem protočila panenky a říkala jsem jim: Vy jste se úplně pomátli!" přiznává hned v úvodu videorozhovoru Dolinová. 

Autor: Prostě fenomén

Diváci si novou rosničku ovšem zamilovali a nedal na ni dopustit ani Vladimír Železný, tehdejší ředitel TV Nova. Jak se k ní choval? I o tom se otevřeně rozpovídala v novém rozhovoru, na který se můžete podívat v úvodu článku.

Železný moderátorům slíbil hvězdnou kariéru. Jak toho chtěl dosáhnout?

"Železný nám tehdy řekl: Já z vás udělám hvězdy a lidi se budou na ty hvězdy dívat," vypráví v rozhovoru Dolinová a jmenuje konkrétní příklady, kterými se toho snažil dosáhnout. Zároveň dodává, že byl Železný otevřen novým nápadům a projektům. "Řekl nám: Přinášejte nápady, všechno zvážíme a zamyslíme se," popisuje Dolinová své vzpomínky v rozhovoru se spisovatelkou Johanou Fundovou.

Celý rozhovor s Michaelou Dolinovou si pusťte v úvodu článku.

Baví vás televizní retro fenomény? V tom případě sledujte youtubový kanál Prostě fenomén!

Autor: Johana Fundová, PSF, Prostě fenomén