Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Sympaťáka Poulíčka proslavily Sportovní noviny a Kolotoč. Ale co se s ním stalo pak?

6. února 2024 | 06:00

Pamatujete si věčně usměvavého, vytáhlého a ušatého blonďáka Pavla Poulíčka? Tenhle oblíbený moderátor se stal nezapomenutelným díky uvádění Sportovních novin a oblíbeného pořadu Kolotoč, který se na obrazovkách objevoval od konce devadesátých let. Proč už o něm později nebylo slyšet a jak se má Pavel Poulíček dnes? 

Začínal jako nezkušený kluk, skončil jako vítěz ankety Týtý

Pavel Poulíček vystudoval žurnalistiku a nejvíce ho chytl sport. Už od začátku 90. let působil jako moderátor v rádiu Evropa 2, od roku 1993 se ujal sportovních zpráv na Frekvenci 1. Slavným televizním sportovním moderátorem se stal v průběhu patnácti let působení na TV Nova, a to od roku 1994 do roku 2009. Na Nově totiž začínal v devatenácti letech ještě jako nezkušený kluk, ale velmi rychle se vypracoval. Kromě Sportovních novin často komentoval přenosy fotbalových a hokejových utkání. V roce 1999 si třeba vyzkoušel komentování hokejového mistrovství světa v Norsku. 

Autor: Foto: P. Machan, D. Malík, J. Tůma

Dále následoval soutěžní pořad Kolotoč, ten se sice vůbec netýkal sportu, ale přesto jeho moderování Pavlovi slušelo. Své příležitosti pak dostal i při uvádění takových akcí, jako jsou Fotbalista roku, Zlatá hokejka nebo Miss ČR. Za dobu práce pro televizi Nova se sedmkrát stal vítězem v anketě Týtý v kategorii sportovní komentátor, což o jeho úspěších a oblíbenosti rozhodně svědčí.

Jaké výhry sliboval Kolotoč?

Kolotoč se roztáčel na Nově od roku 1996 do roku 2003. Kromě Pavla Poulíčka se jeho moderování postupně chopili také Honza Musil nebo sourozenci Gondíkovi. Kolotoč měl být verzí amerického pořadu Wheel of Fortune, později ho napodobila také televize Barrandov se svým Roztoč to!. Soutěže se účastnili vždy tři soutěžící, kteří měli hádat tajenku. S pomocí roztáčení kolotoče se jim za každé uhádnuté písmenko tajenky připisovaly body. Pokud soutěžící narazil na políčka „stop” či „bankrot”, neskončil slavně.

Autor: Prostě fenomén!

Pomoc ale naopak představovalo políčko „bonus”, které zdvojnásobovalo vytočenou hodnotu. A za správné uhodnutí tajenky samozřejmě následovala výhra, a to 3000, později 5000 nebo až 20 000 korun. Nejvyšší výhry přinášelo políčko „jackpot”. 

Co dělá Pavel Poulíček dnes?

Co se dělo v době, kdy Pavel Poulíček skončil na Nově? V roce 2010 pracoval pro společnost Médea, o rok později moderoval vlastní talk show na Public TV, připravoval sportovní zprávy pro TV Prima a od roku 2013 pracoval i jako zprávař ranního bloku rádia Frekvence 1.

Následně se stal marketingovým a mediálním ředitelem promotérské společnosti RELMOST pořádající golfový turnaj série European Tour – D+D REAL Czech Masters. O pět let později přijal pozici výkonného ředitele této společnosti a zároveň ředitele české verze televize Golf Channel. Roku 2020 pak ještě započal marketingovou spolupráci s hokejovým klubem HC Dynamo Pardubice. 

Autor: Profimedia

Návrat do televize neplánuje!

Poulíček na sebe může být právem pyšný. Začínal jako mladý nezkušený kluk a díky svým schopnostem a ambicím se proslavil a dostal hodně vysoko. Dnes ve svých necelých padesáti letech vypadá daleko lépe než dřív, je podruhé šťastně ženatý s krásnou blondýnkou Petrou a má dceru Sofii. Na svou dřívější práci pro televizi Nova vzpomíná rád a přiznává se i ke svému někdejšímu průšvihu, kdy zaspal celou jednu třetinu NHL, která zůstala bez českého komentáře.

I když se krátce objevil v pořadech Máme rádi Česko a MasterChef, návrat do televize prý rozhodně neplánuje.

Autor: Taťána Kročková, Prostě fenomén