Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Z baleťáka až po baviče: Jak se v průběhu let měnil Richard Genzer?

9. prosince 2023 | 06:00

Richarda Genzera řečeného Geňa dnes známe jako charismatického a žoviálního baviče sršícího legráckami v Partičce nebo třeba v porotě oblíbené taneční soutěže StarDance. Málokdo ale ví, že tento vtipný „big man“ původně tančil ve skupině UNO a roztáčel to na tanečních parketech a pódiích jako zběsilý. Jak se dostal od tance až k humorným scénkám? Pojďme společně zavzpomínat na Geňu a jeho taneční i životní kroky.

Kde je Geňa, tam je legrace

Herec, moderátor, bavič, tanečník, zpěvák, scenárista, choreograf, dabér, porotce soutěže StarDance. To všechno je Richard Genzer (56) se svou hřívou tmavých vlnitých vlasů, pohledem lačné šelmy a nezaměnitelným úsměvem. Tento všestranně nadaný a oblíbený komik byl či je zkrátka všude, kam se podíváte: po boku Michala Suchánka, v Partičce, ve StarDance, ve stánku s občerstvením smažící palačinky v mizerné době covidu, tančící u tyče v tangách nebo na fotografii propagující sportovní oblečení v době socialismu po boku sličné dámy špulící na něj zadeček vedle jízdního kola. A kde je Genzer, tam je samozřejmě i legrace.

Autor: Profimedia

Taneční skoky na pódiu

Na prvním místě ale byl u Richarda Genzera tanec. Vystudoval taneční konzervatoř a začínal jako tanečník s čertem v těle, který se uměl pořádně vrtět a skotačit. Dokonce i zpíval. To vše v taneční skupině UNO. Později se předvedl v mnoha muzikálech. Mezi nejúspěšnější patřily muzikály Krysař, West Side Story nebo Dracula.

Richard Genzer (třetí zprava) zalovil v archivu
Autor: Instagram

U tance nezůstal, ale momentálně už potřetí sedí v porotě taneční soutěže StarDance, kde sám před několika lety soutěžil. Zahrál si v několika filmech, ale nejvíce se proslavil jako komik a bavič. Vystupoval i ve videoklipu skupiny The Silver Spoons. 

V tangách u tyče v Celetné

Když potkal Michala Suchánka, byla to láska na první pohled a stala se z nich nerozlučná dvojka. Společně s Veronikou Žilkovou a Josefem Cardou řádili v roce 2000 v pořadu televize Nova Tele Tele, později přišla nezapomenutelná Partička, v níž Richard společně se střídajícími se kolegy baví diváky dodnes.

Jakmile slíbil, že zatančí v tangách u tyče, když facebooková stránka Partičky získá 100 000 hlasů, hlasy se jen hrnuly. A čestný Geňa svůj slib splnil a v černých tangách se zavlnil v Celetné ulici na písničku Y.M.C.A.

Zbyl jen "cár papíru"

A na závěr špetka z osobního života. Richard Genzer byl ženatý se zpěvačkou Lindou Finkovou, s níž má dvě děti. V roce 2000 ji požádal o ruku přímo před kamerou v pořadu Hogo Fogo, kdy nečekaně rovnou dostal chomout na hlavu. I když si manželství prošlo několika krizemi, zdárně vytrvalo až do ledna roku 2023, kdy bylo oficiálně rozvedeno. Tehdy už ale šlo jen o „cár papíru”, jak uvedla Linda Finková, oba manželé od svého rozchodu dávno sdíleli své životy se svými novými partnery.

Další fotky Richarda Genzera si prohlédněte ve FOTOGALERII v úvodu článku!

Autor: Taťána Kročková, Prostě fenomén