Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

StarDance se vrací! Vše, co jste potřebovali vědět o nové řadě

12. září 2023 | 19:56

Už za měsíc odstartuje dvanácté pokračování taneční soutěže StarDance. O titul královny a krále parketu se i tentokrát utká deset párů, které budou hodnotit tříčlenná porota a tradičně i diváci ČT u obrazovek. První přímý přenos odvysílá Česká televize v sobotu 14. října, závěrečný pak o dva měsíce později 16. prosince. A co všechno vás v letošním ročníku čeká?

Součástí letošní řady bude i jubilejní stá epizoda a také charitativní díl. Slavnostními večery provede oblíbená moderátorská dvojice Tereza Kostková a Marek Eben. „Jedna z nejočekávanějších televizních událostí roku je tady. StarDance se vrací na obrazovky České televize s novou řadou. Je to přitom už sedmnáct let, kdy jsme taneční klání našim divákům představili vůbec poprvé. StarDance ale není jen o tanci a zábavě. Je příslibem odvahy a pevné vůle, místem překonávání vlastních hranic a posledních pět ročníků i strůjcem pomoci těm, kteří ji potřebují. Během nich se podařilo pro Centrum Paraple vytančit neuvěřitelných šestasedmdesát milionů korun, které pomohly lidem s poškozením míchy v aktivním návratu do běžného života,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák a doplňuje: „Výbornou zprávou je také to, že zcela určitě nepůjde o poslední řadu ve vysílání České televize – již nyní se nám totiž podařilo zajistit vysílací práva na další dvě série.“

VIDEO: Chýlková a Tománek o zkouškách StarDance: S peklem jsem počítala!

Video se připravuje ...
Chýlková a Tománek o zkouškách StarDance: S peklem jsem počítala!

Tanečního klání dvanácté řady se účastní páry Eva Adamczyková a Jakub Mazůch, Marek Adamczyk a Lenka Nora Návorková, Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrstková, Ivana Chýlková a Jan Tománek, Richard Krajčo a Dominika Rošková, Iva Kubelková a Martin Prágr, Josef Maršálek a Adriana Mašková, Tereza Mašková a Daniel Kecskeméti, Darija Pavlovičová a Dominik Vodička, David Prachař a Zuzana Dvořáková Šťastná. Novinkou bude tříčlenná porota místo čtyřčlenné, a to ve složení Tatiana Drexler, Richard Genzer a Zdeněk Chlopčík.

Dvanáctým ročníkem StarDance budou, stejně jako v předchozích letech, znít rytmy českých a slovenských písní a celé řady hudebních stylů v podání MoonDance Orchestra. Výjimkou bude šestý večer, kdy páry zatančí na světově známé filmové melodie v původním znění. Jednotlivé dvojice budou soupeřit v různých předem daných stylech, ale dostanou i volnost pro vlastní nápady.

Porota ve složení Richard Genzer, Tatiana Drexler a Zdeněk Chlopčík
Autor: ČT

Tančit budou celá škola i vozíčkáři. Chybět nebudou ani charitativní díl či propojení s dalšími projekty České televize. Kreativní producentka pořadu Lucie Kapounová říká: „Letos se bude charitativní díl pro Paraple vysílat již pošesté, a to 25. listopadu. Chceme zachovat stejný princip jako v roce 2021. Soutěžící nebudou tančit s vozíčkáři, ale pro vozíčkáře, kteří se stanou jejich patrony. Druhou část přenosu pak otevřeme jednou společnou choreografií pěti párů a pěti vozíčkářů. Stejně jako v předchozích ročnících bude možné Centrum Paraple podpořit nejen během přímého přenosu zasláním dárcovské SMS či finančního daru na jeho sbírkový účet. Jsme velmi zvědaví, jestli se podaří překonat rekord minulé jedenácté řady, kdy se vybralo přes 21,5 milionu korun.“

StarDance se o slovo přihlásí znovu z pražského Výstaviště

Tradičně se všechny soutěžní večery, ve kterých o postupujících párech rozhodnou i diváci, budou živě přenášet z pražských Holešovic. „StarDance už si dnes snad ani neumím představit v jiných prostorách než právě na Výstavišti. Podle zájmu diváků je vidět, že tanec naší zemí doslova rezonuje, a nás velmi těší, že soutěž našla své místo právě u nás v Křižíkových pavilonech, stejně jako nás těší celkově spolupráce s Českou televizí. Z participace na StarDance už se vlastně stala vzájemná tradice pro podzimní dny, které budou i letos, věřím, našlapané nejen na parketu v pavilonech E a D," říká o spolupráci Výstaviště Praha a České televize předseda představenstva Výstaviště Praha Tomáš Hübl.

Tematické večery 12. řady StarDance

  1. večer, sobota 14. října: zahájení letošní řady StarDance – deset soutěžních párů dvanáctého ročníku oblíbené soutěže poprvé na tanečním parketu
  2. večer, sobota 21. října: jubilejní 100. díl StarDance – kterou osobnost z uplynulých ročníků si vybraly letošní páry, aby je během společného tréninku naučila nějaký originální choreografický prvek?
  3. večer, neděle 29. října: jaké jsou nejoblíbenější české nebo slovenské písně soutěžních párů, na něž chtějí tančit?
  4. večer, sobota 4. listopadu: ve znamení volnosti pro vlastní taneční nápady
  5. večer, sobota 11. listopadu: rozmanité písně z celého světa zpívané v méně obvyklých jazycích
  6. večer, sobota 18. listopadu: hvězdy tanečního parketu se promění na ty, které září na stříbrném plátně
  7. večer, sobota 25. listopadu: benefiční díl pro Centrum Paraple
  8. večer, sobota 2. prosince: tanec, či akrobacie? Každý pár se na parket postaví hned dvakrát!
  9. večer, sobota 9. prosince, semifinále: čtyři páry, dva tance a souboj o postup do finále, o kterém rozhodnou pouze diváci!
  10. večer, sobota 16. prosince: Grand Finale, kdo bude vítězem 12. řady StarDance?

Autor: Martina Miláčková