Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Moderátor Tomáš Zástěra vychválil Kazmu: Nejlepší recesista v Česku!

Video se připravuje ...
Větší recesista než Kazma v Česku neexistuje, tvrdí moderátor Tomáš Zástěra
VIDEO: Prostě fenomén!
6. listopadu 2023 | 05:00

Moderátor Evropy 2 Tomáš Zástěra zavzpomínal na začátky internetové televize Stream, kde před patnácti lety moderoval populární pořad Nekecej! a kde se ve stejné době proslavil i Kamil Bartošek alias Kazma. “My jsme byli Kazmovi druzí hosté v jeho One Man Show, bohužel až po Robertu Rosenbergovi,” vzpomíná v rozhovoru Tomáš Zástěra.

Od Streamu až po Survivora

Tomáš Zástěra je v současné době známý především jako moderátor Evropy 2, za sebou má ale už dlouhou mediální kariéru – moderoval Snídani s Novou, promlouval k posluchačům z Frekvence 1 a také se zúčastnil první české série reality show Survivor. Diváci si ho mohou pamatovat i z jeho moderátorských začátků, kdy na Streamu uváděl kultovní pořad Nekecej!. A právě na tuto éru zavzpomínal v rozhovoru v pořadu Prostě fenomén!, který si můžete pustit v úvodu článku.

Autor: Profimedia

Kazma začínal natáčet ve svém panelákovém bytě

“Stream začínal jako garážová televize. Byli jsme u vzniku toho, kdy se z lidí, kteří původně byli třeba osvětlovači, stávali střihači a z nás, kteří jsme předtím v televizi nikdy nedělali, se stávali reportéři a moderátoři,” vyprávěl v rozhovoru Tomáš Zástěra. V době, kdy natáčel pořad Nekecej!, se stával slavným i Kamil Bartošek alias Kazma.

“Kazma svou One Man Show začal dělat u sebe v panelákovém bytě, koupil si tapetu, nalepil si ji na zeď a přidal dvě lampičky, protože neměl žádná profesionální světla,” vzpomíná v rozhovoru Tomáš Zástěra a dodává, že nakonec si díky Streamu vzal Kazmu pod svá křídla, protože jeho One Man Show byla čím dál populárnější. “Větší recesista než Kazma v České republice není. Takže klobouk dolů.”

Autor: Profimedia

Obstál Zástěra ve středoškolských znalostech?

Tomáš Zástěra zároveň v rozhovoru dostal od spisovatelky Johany Fundové pět stejných otázek, které před patnácti lety sám pokládal středoškolákům v pořadu Nekecej!. Kdo objevil penicilin? Ve kterém oceánu se potopil Titanic? Ve kterém městě byl zabit John Fitzgerald Kennedy? Podívejte se na celý rozhovor v úvodu článku, abyste zjistili, zda se Tomášovi podařilo otázky zodpovědět.

Baví vás retro fenomény? Podívejte se i na další rozhovory!

Pokud vás návraty do devadesátek a na začátek milénia baví, mrkněte i na další rozhovory ze série Prostě fenomén!, které moderuje Johana Fundová, autorka knih Devadesátky a Milénium. V příštích dílech se můžete těšit třeba na Jiřího Lábuse nebo Uzlinku z Pelíšků.

Autor: Johana Fundová, PSF, Prostě fenomén