Pondělí 30. září 2024
Svátek slaví Jeroným, zítra Igor
Oblačno, déšť 14°C

Renata (33): Spletla jsem si vlak a našla lásku svého života!

Lásku jsem našla ve vlaku!
30. září 2024 | 06:00

Na lásku můžete narazit na často nečekaných místech. Například jako paní Renata, která si v Paříži spletla vlak. A to ji přivedlo do života toho pravého...

Spletla jsem si vlak

Už během studií jsem se zamilovala do francouzského umění a řekla jsem si, že jakmile budu mít možnost, vyrazím do Paříže a projdu si galerie a známá místa z obrazů. Před posledním ročníkem na vysoké jsem se konečně odhodlala a naplánovala si pět dní v Paříži a čtyři dny v Bretani. Nemohla jsem se dočkat, až vyrazím.

Město mě uchvátilo

Let z Prahy byl krátký, v Paříži jsem nastoupila do vlaku a nechala se odvézt do centra, tam jsem měla zamluvené ubytování. Vybalila jsem kufr a vydala se za poznáním. Už doma jsem si udělala plán, co všechno chci vidět, abych náhodou na něco nezapomněla. Plán ale nešlo dodržet. Při cestách uličkami jsem se často nechala strhnout krásou a šla úplně jinam. V galeriích čas utíkal úplně jinak, takže naplánované dvě hodiny nestačily.

Přestala jsem spěchat

Seznam jsem nechala na pokoji a čas strávený v tomto nádherném městě jsem ponechala na náhodě. Díky tomu jsem viděla spoustu věcí, navštívila místa, o kterých se mi nesnilo, a Paříž jsem si užila na sto procent. A začala jsem se těšit na divokou Bretaň.

Zmatek na nádraží

Špatně jsem odhadla čas a na nádraží jsem běžela, rychle jsem si v automatu koupila lístek a spěchala k vlaku. Nastoupila jsem a oddechla si, že jsem spoj nezmeškala. Nasadila jsem si sluchátka a těšila se na nové dobrodružství, když se nade mnou zjevil průvodčí. Podala jsem mu lístek a dál se dívala z okna. On na mě spustil naštvaně něco francouzsky. Pohlédla jsem na něj a poprosila ho o angličtinu. Trochu smířlivěji mi sdělil, že jedu na jinou stranu, než mám lístek.

Pomoc se mi hodila

Na příští zastávce jsem vystoupila a průvodčí mi vysvětlil, jak se nejlépe dostat zpět, a zjistil mi, kdy jede další spoj do mé destinace. Byla jsem mu moc vděčná, že jsem si ani nevšimla, že mi napsal telefonní číslo na zadní stranu jízdenky. Před návratem z Bretaně jsem mu napsala, protože jsem měla v Paříži před odletem ještě spoustu času.

Jako z filmu

Čekal na mě na nádraží s květinou, vzal mě do kavárny a na procházku. Když mě pak doprovodil na vlak na letiště, vůbec se mi domů nechtělo. Hned po přistání v Praze jsem si zapnula telefon a doufala, že tam bude zpráva od něj. Byla. Psali jsme si několik týdnů, než jsem zase vyrazila do Paříže, pak on za mnou do Čech. Po skončení školy mi našel místo v kavárně a já se do města lásky za svou láskou přestěhovala.

Renata, 33 let, Opava

Autor: archiv

Autor: ef
Diskuse ke článku
.
Související články